Cluj - Arhitectul Șerban Țigănaș: Terenurile nefolosite și clădirile neterminate ar trebui SUPER IMPOZITATE


Arhitectul clujean Șerban Țigănaș, decanul Facultății de Arhitectură din Cluj, a spus că, la Cluj, terenurile nefolosite și clădirile neterminate ar trebui impozitate mai mult.

Cred că ar trebui impozitate terenurile nefolosite, mai mult decât cele folosite. Cred că ar trebui impozitate șantierele care poluează și deranjează și care nu sunt terminate, mai multe decât cele realizate”, a spus Țigănaș, la Napoca FM. 

Acesta a mai precizat că municipiul Cluj-Napoca nu este un oraș de cinci stele. ”Dacă s-a dat liber ca fiecare să construiască unde vrea, ai deschis cutia Pandorei. Vom trăi cu consecințele acestea zeci de ani. Aceste fenomene au început să fie sesizate, dar este un decalaj de 20 de ani. S-a spus că în acest zone nu sunt rețele, nu e transport, pentru că sunt prea puține case. Toate lucrurile s-au spus, dar nimeni nu le-a ascultat. De ce? Pentru că planificarea este dificilă. PUG -ul din 1999 a fost făcut pe bani foarte puțini, iar consecințele le suportăpm 20 - 50 de ani”, a mai spus Șerban Țigănaș.

Comentarii Facebook