La firma de pază a Consiliului Județean Cluj se cumpăra pizza și whisky, ceafă de porc din banii statului

 

La firma ”Pază și protecție Cluj” SRL, societate aflată în subordinea Consiliului Județean (CJ) Cluj, a fost găsită o ”gaură”, în urma auditului, de 200.000 de lei. Facturile arată că s-a comandat pizza și whisky și ceafă de porc din banii statului.

 

S.C. ”Pază și protecție Cluj a fost o vaca de muls pentru conducerea societății în perioada august 2010 - 31 noiembrie 2012, fiind condusă în acel interval de Adriana Sabou, cea care a fost acuzată de vicepreședintele Ioan Oleleu că i-ar fi oferit spagă numai să nu o schimbe.

 

 

Un dosar de tip ”Armaghedon” a fost trimis mass-mediei și prezintă abuzurile comise la nivelul acestei societăți, la care CJ Cluj are unic acționar.

 

Dacă nu ai un ceas și faci parte din conducerea unei societăți comerciale coordonate de CJ sub mandatul dlui. Tișe, achiziționarea unui astfel de accesoriu este posibilă: Te deplasezi în  Florești la prima bijuterie și îți cumperi un CEAS pe banii statului! În valoare de 90 lei.

 

300 de lei s-au cheltuit pentru ȚOALE, conducera societății trebuind să se protejeze iarna...ÎNAINTE DE REVELION cu O ZI!

 

Vrei să faci un cadou de revelion sau vrei să te distrezi cu prietenii cumpărând alcool pe banii statului? Exemplul cel mai bun este anul 2010, când la șase luni de la înființarea companiei, conducerea cumpăra cu ocazia revelionului: Fetească Neagră – 4 sticle, Cinzano Bianco, Whisky Jum Beam, Grant`s, J. Walker sau vodka Finlandia. Nu au lipsit sucurile naturale sau Fanta Madness - 290 lei.

 

Iarna lui 2011 a fost grea și cei drept conducerea societății și-a păstrat buna dispoziție achiziționând un stoc de băutură proaspătă: vodka Stalinskaia, Smirnov și vin Jidvei din belșug. Nu a lipsit ginul Gilman`s.

 

Foarte interesant este faptul că s-au achiziționat multe PUNGI CADOURI, unele umplute probabil cu whiskyul Chivas, după cum reiese din documente.

 

Toamna lui 2011 este bogată în mese de lux pentru conducerea societății. Nu au lipsit:  Platourile de la Hanul Dacilor: Gustarea Drumețului, Ciuperci umplute, Fetească neagră, țuică, ciorbă de burtă, ceafă eternă, ardei copți și varză proaspătă.

 

Mesele servite sunt în această perioadă în valoare de circa 500 de lei J

 

Apoi nu lipsesc Jacobs Cafea și Kandia Praline Întregi în valoare de 719 lei !

 

Cadre fidele de partid, portocaliu, conducerea societății a recurs înainte de începerea campaniei electorale la parlamentare din 2012, cu doar câteva zile înainte la LISTĂRI în VALOARE de 523 lei! Oare fluturași sau afișe electorale pentru candidații ARD?

 

Ce mai arată auditul?

· Multe acte adiționale din 2010 nu erau înregistrate la ITM iar unele dosare erau incomplete.

· Munca suplimentară nu era compensată cu ore libere sau cu plata sporului prevăzut de lege și Contractul colectiv de muncă.

· Cheltuielile nu aveau la bază documente justificative.

· Angajații erau considerați în delegație ilegal nefiind pontați, mulți fiind, conform pontajelor, în concediu sau în timpul liber, orele prestate în cadrul colaborării nefiind evidențiate în pontaje în defavoarea angajaților.

· Modul de efectuare a plătăților: Operațiuni suspecte cu privire la achiziția de bunuri de la persoane fizice, lipsa procesului verbal de recepție; facturi emise de Judiciar IPURL, pentru servicii de consultanță în domeniul insolvenței, fără a fi evidențiat vreu efect al serviciilor, cel pe care l-am constatat fiind doar acumularea de debite neîncasate și penalități  din derularea contractului de prestări servicii de pază cu o societate aflată în insolvență al cărei lichidator este însuși consultantul din contractul descris mai sus; Nu se utiliza casă de marcat pentru emiterea de bonuri fiscale pentru serviciile prestate persoanelor fizice; nu exista manual de politici contabile”. 

 

Comentarii Facebook