La Cluj-Napoca, apare lista rușinii arhitecților care proiectează case fără autorizație


Primarul Emil Boc este de acord cu instituirea unei liste a rușinii arhitecților care proiectează case fără autorizație.

Legal, noi nu putem emite o hotărâre prin care să interzicem arhitecților să proiecteze. Ei sunt o profesie liberală, pot să proiecteze la cerința clientului ce îi cere. Dar, așa cum am început o listă a rușinii firmelor care nu și-au îndeplinit obligațiile legale, să face o listă a rușinii și a arhitecților care au promovat și susținut proiecte de construcție în afara intravilanului municipiului Cluj-Napoca, știind din start că sunt ilegale.

Căutăm o listă a firmelor de arhitectură, care să fie lista rușinii. Acolo să apară cei care au avizat lucrări în extravilan, știind că acest lucru nu este legal. Practic acești arhitecți au încurajat tacit, pentru niște bani în plus, aceste construcții. Salut ideea realizării unei liste a rușinii”, a spus Emil Boc.

Propunerea a venit în urma discuției despre  cele 250 de case construite ilegal pe Valea Fânațelor. 

250 de case construite ilegal pe Valea Fânațelor și încă se construiesc. Boc: Nu am cum să îi ajut. Nu ai autorizație, duci o viață de mizerie

Lista rușinii firmelor care fac lucrări în Cluj-Napoca conține acum numai o societate, deși au fost și alte lucrări întârziate sau cu probleme.


Comentarii Facebook