Klaus Iohannis va discuta cu Donald Trump despre programul Visa Waiver și despre securitatea energetică


Klaus Iohannis va merge, săptămâna viitoare, într-o vizită oficială al Casa Albă, iar șeful statului va discuta cu Donald Trump mai multe chestiuni importante, printre care se numără securitatea energetică şi programul Visa Waiver.

Vizita la Washington a preşedintelui Iohannis, făcută la invitaţia omologului american, are loc în zilele de 19 şi 20 august.

"Este o întâlnire pe care am dorit-o şi eu şi preşedintele Trump de ceva timp. Sunt chestiuni extrem de importante care trebuie discutate şi reiterate: Parteneriatul Strategic, aspecte de securitate, NATO şi alocarea a 2% din PIB, relaţia economică aflată în creştere, relaţia pe energie.

Vor fi şi discuţii în legătură cu înzestrarea Armatei, faptul că suntem împreună în Afganistan şi chestiuni care trenează, precum Visa Waiver. Aici trebuie să se mişte un pic lucrurile", a spus şeful statului, într-o întâlnire informală cu jurnaliştii, conform Agerpres.

"Energia este şi sensibilă, şi importantă. Securitatea energetică ţine de securitatea naţională", subliniat şeful statului.

Vizia lui Iohannis la Casa Albă a fost anunțată la începutul lunii august. 

Vizita președintelui Iohannis în Statele Unite intervine în condițiile în care românii marchează 30 de ani de la căderea comunismului, iar România s-a alăturat NATO de 15 ani. Președintele Trump așteaptă cu nerăbdare să celebreze aceste importante aniversări împreună cu președintele Iohannis”, a precizat un comunicat al Casei Albe.

Comentarii Facebook