Kelemen Hunor îi trezește pe liberali la realitate: Guvernul minoritar nu are cum să treacă


Președintele UDMR Kelemen Hunor susține că un guvern minoritar PNL-UDMR nu are cum să treacă de votul parlamentului. Soluția, pentru liderul UDMR, constă în refacerea coaliției cu USR.

Eu nu ştiu pe ce se bazează colegii noştri care spun că mergem cu guvern minoritar şi vom obţine votul necesar pentru a investi guvernul. Dacă fiecare se gândeşte doar la orgoliul lezat şi la interesul de partid, atunci nu va trece, că nu are cum să treacă. Dacă se gândeşte la o perspectivă mai largă - negociem pe parcurs - atunci va trece. În acest moment eu nu văd cele 234 de voturi, dar, până săptămâna viitoare - marţi miercuri când se votează - se mai poate discuta”, a declarat Kelemen Hunor.

Se poate ajunge la anticipate, dar anticipatele nu vor schimba nimic. Va fi aceeaşi structură a Parlamentului – cu un PSD peste 40%, cu un AUR sărit mult peste ceea ce cred eu că e bine pentru România, cu USR, PNL slăbite extrem de mult şi cu noi - sper că vom fi acolo unde suntem şi acum”, a mai declarat liderul UDMR.

Premierul Nicolae Ciucă și-a anunțat ministrii, iar lista va fi depusă la Parlament, în cursul zilei de sâmbătă. Gestul este unul criticat, pentru nici USR și nici PSD nu susțin un astfel de guvern.

Comentarii Facebook