Jumatate din cladirile din centrul istoric din Cluj-Napoca sunt deteriorate


Primaria Cluj-Napoca a inventariat cladirile din centrul istoric al orasului pentru a vedea care sunt in stare avansata de degradare. Din cele 690 de imobile, 310 au probleme.

Primarul Sorin Apostu a anuntat ca imobilele cu probleme au fost impartite in trei categorii.

"57 au un grad avansat de deteriorare. Acolo unde fatada este distrusa si exista riscul de accidentare a trecatorilor am intervenit, chiar daca ilegal, asa cum ii place sa spuna unui consilier local. Am demontat acele bucati care riscau sa cada. Avem pana acum amenzi in valoare 87.500 de mii lei aplicate proprietarilor din 32 de cladiri care nu si-au dat acordul pentru a-si repara cladirile in care locuiesc. Restul pana la 57 au intrat in programul initiat de Primarie, prin care imobilele sunt refacute pe banii municipalitatii si apoi locatarii returneza banii Primariei", a declarat primarul Sorin Apostu.

Alte 95 de imobile sunt in stadiu de deteriorare relativa si restul pana la 310 nu sunt intretinute corespunzator. "In ultima categorie sunt probleme cu retelele de preluare a apei pluviale care pun in pericol fatadele", a mai spus primarul.

Edilul a dat ca exemplu cladirea de pe strada Universitatii nr. 1, unde in luna septembrie au picat mai multe bucati de tencuiala pe trei copii. Costul pentru refacerea acestei cladiri este de 472.000 de lei, iar banii vor fi recuperati de la locatari in 120 de rate.

Comentarii Facebook