Ion Pantelimon a fost demis din cauza dezastrului de la Centura Valcele - Apahida! Pretul s-a DUBLAT

 

Directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj, Ion Pantelimon, a fost demis in urma verificarilor facute de corpul de control al primului ministru la Cluj.

 

"Aceleasi decizii defectuoase au avut implicatii negative majore asupra termenului de executie al lucrarilor. Acesta era prevazut initial la 24 luni (incepand cu octombrie 2006) insa nici pana la data controlului - mai 2012, lucrarile nu erau complet finalizate", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transpoturilor.

 

"In urma vizitei de lucru efectuata in judetul Cluj, precum si a sesizarilor primite, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, a dispus Corpului de Control din cadrul Directiei Generale de Control al MTI  efectuarea  unui control tematic la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania - Directia Regionala de Drumuri si Poduri Cluj.

Controlul s-a desfasurat in perioada 22 - 24.05.2012 si a avut ca obiectiv verificarea derularii contractelor incheiate de Directia Regionala de Drumuri si Poduri Cluj, pentru realizarea obiectivului de investitii "Varianta de ocolire Cluj - Est".

In urma verificarilor efectuate s-au constatat grave probleme manageriale, constand in luarea unor decizii controversate referitoare la derularea investitiei mentionate.

Astfel conducerea DRDP Cluj:

- a decis modificarea traseului variantei de ocolire Cluj - Est, fara a avea la baza o fundamentare corespunzatoare, in conditiile in care proiectul tehnic si indicatorii tehnico-economici erau deja aprobati prin HG nr.506/19.04.2006;
- a acceptat ca unul din cei doi antreprenori ai lucrarilor sa renunte la executarea lucrarilor aferente unui sector de drum, care avea probleme geologice;
- a organizat o procedura de atribuire neconforma, cu rezultate negative privind durata de executie a lucrarilor. Organizarea procedurii a fost contestata la CNSC, iar acesta a dat castig de cauza contestatarului.
- a urmarit in mod defectuos derularea contractelor incheiate pentru realizarea investitiei, ceea ce a condus la depasirea repetata a termenelor de executie", se arata intr-un comunicat al Ministerului.

Din cauza deciziilor manageriale defectuoase, valoarea lucrarilor la Centura Valcele-Apahida, respectiv de 77.682.250 euro, s-a majorat ajungand la valoarea de 142.991.786 euro.

"Aceleasi decizii defectuoase au avut implicatii negative majore asupra termenului de executie al lucrarilor. Acesta era prevazut initial la 24 luni (incepand cu octombrie 2006) insa nici pana la data controlului  - mai 2012, lucrarile nu erau complet finalizate.

Fata de gravele abateri constatate, Corpul de Control a propus conducerii ministerului revocarea echipei manageriale a DRDP Cluj, masura aprobata de ministru in data de 24.05.2012", se mai arata in documentul citat.

Comentarii Facebook