Iohannis vrea să le dea o lovitură foștilor miniștri. Să le elimine imunitatea, chiar dacă sunt parlamentari



Președintele Klaus Iohannis a anunțat că dorește eliminarea imunităţii pentru foştii miniştri, care sunt parlamentari. Această afirmație a venit în contextul în care PSD şi PNL vorbesc despre eliminarea tuturor imunităţilor din Constituţie.

Șeful statului spune că este o falsă problemă şi că ar trebui clarificat doar regimul foştilor miniştri.

"În politică, cine are o problemă, nu mai poate să meargă mai departe până nu se clarifică această chestiune. În faţa legii toţi suntem egali, dar în politică mai apar şi alte considerente ", a afirmat preşedintele ţării, conform realitatea.net.

"Cum să aşteptăm ca un cetăţean să aibă aşteptări de la un parlamentar dacă acolo sunt mai multe persoane urmărite penal, altele condamnate penal. Până nu rezolvăm această chestiune, o să avem o problemă. Lupta anti-corupţie este o necesitate", a completat Klaus Iohannis.

"Senatul şi Camera Deputaţilor trebuie să înţeleagă că acolo nu se votează vinovăţia sau nevinovaţia, acest lucru se stabileşte în instanţă", a mai spus şeful statului.

"Nu e nevoie să se renunţe la toate imunităţile. Se crează, intenţionat bănuiesc, o falsă problemă. Un parlamentar poate fi urmărit penal, fără ca cineva să îşi dea acordul. Problema se pune la foştii şi actualii miniştri. Ce trebuie schimbat este cum punem ordine între aceşti oameni care sunt şi parlamentari şi foşti miniştri", a continuat preşedintele Iohannis.

Comentarii Facebook