Iohannis, atac la adresa lui Ponta în noua sa carte: A reusit sa dezamageasca atata lume


Președintele Klaus Iohannis vorbește în noua sa carte, ”Primul Pas”, și despre premirul Victor Ponta, despre care spune că va deconta la următoarele alegeri faptul că nu a făcut un pas înapoi după pierderea prezidențialelor.

De asmemena, șeful statului mai precizează că, dacă Ponta ar fi câștigat alegerile din noiembrie, lupta împotriva corupției ar fi încetinit.

Victor Ponta, un om tanar, care a incercat sa-si construiasca o imagine de reformator si sa le dea multora speranta unei schimbari. Si ma intrebam cum de un astfel de om a ajuns sa fie asimilat atat de repede de sistem, cum de a reusit sa dezamageasca atata lume.”, scrie Klaus Iohannis în cartea sa, potrivit EVZ.ro.

In cazul in care Victor Ponta ar fi castigat alegerile, convingerea mea este ca lupta anticoruptie ar fi incetinit. Nu am nicio indoiala ca legea amnistierii ar fi fost promulgata si ca multi condamnati notorii ar fi revenit in libertate. Asa cum au respins-o dupa ce am castigat eu alegerile, asa ar fi promulgat-o daca pierdeam, in ciuda valului de critici.

Campania lui Victor Ponta a debutat zgomotos, cu mii de sustinatori adusi pe Arena Nationala si cu o avalansa de baloane rosii. Cu baloanele au ramas.”

Per ansamblu, toti acesti pasi riscanti pe care premierul i-a facut in timpul campaniei, din postura de candidat, s-ar putea sa îi pericliteze situatia si probabil ca va deconta, la urmatoarele alegeri, faptul ca nu s-a retras in timp util. Cred ca, daca ar fi facut un pas inapoi, i-ar fi trimis electoratului un semnal pozitiv.

Comentarii Facebook