Ioan Rus către jurnalişti: Nouă nu ştiri ne trebuie, ci drumuri

 

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a fost întrebat de jurnaliști dacă se pierd bani cu studiile de fezabilitate pentru autostrăzile care devin acum drumuri expres.

 

La finalul prezentării în Parlament a Master Planulului general de Transport pe 2014-2030, Ioan Rus a răspus întrebărilor presei. Despre studiile de fezabilitate realizate pentru autostrăzile care devin acum drumuri expres a spus că: ”Vom face o analiză privitor la situaţia studiilor de fezabilitate şi o să vedem dacă unele trebuie blocate sau nu. Bănuiesc că nu. Eu vă înţeleg pe dumneavoastră. Vă invit să fiţi parteneri la o lucrare extrem de solidă şi să renunţaţi la acroşuri de doi bani. Vă invit la treaba asta”.

 

Nu ştiu (dacă se pierd bani - n.r.). O să verific să vedem dacă se pierd bani sau nu se pierd bani. Ceea ce vă pot spune în acest moment e că nu există, între ceea ce s-a gândit de-a lungul vremii şi ceea ce rezultă aici, diferenţe foarte mari. Sunt diferenţe foarte mici”, a adăugat Rus, conform Mediafax.

 

Ministrul a spus că s-ar putea să se piardă bani. ”Că va exista studiu care s-a dus într-o anumită fază şi nu mai e nevoie în felul acesta, el se va corecta. Şi s-ar putea să existe să spunem şi diferenţe sau să se piardă şi ceva bani. Nu am o imagine exactă în acest lucru, dar invitaţia este să gândim pozitiv acest document şi să încercăm să-l sprijinim chiar şi criticându-l şi să nu căutăm pur şi simplu, dacă o fi ceva, doi lei, ca să putem să facem o ştire din treaba asta. Că nouă nu ştiri ne trebuie, ci drumuri expres, regionale şi autostrăzi. Astea ne trebuie, nu ştiri”, a spus Rus.

Comentarii Facebook