Ioan Rus - avertisment pentru USL: Nu cred în victorii asigurate

 

Sondajele arată că USL va câștiga detașat alegerile, dar fostul ministru de Interne, Ioan Rus, crede că multe se pot întâmpla până în 9 decembrie.

 

Până în acest moment, estimările arată că USL câştigă aceste alegeri. Dinamica este însă extrem de mare. Un sondaj care dă astăzi 55% USL şi 20% adversarilor nu garantează câştigul peste 60 de zile", a avertizat Ioan Rus. Acesta a spus că până în 9 decembrie este mult și procentele se pot schimba. "Este destul de fluidă atmosfera în acest moment şi numărul votanţilor care nu au decis sută la sută într-o parte sau alta este în continuare destul de mare. (...) Nu cred în victorii asigurate, mai ales că va urma un meci important în campanie. Eu cred că dacă USL vrea să câştige va trebui, pe ceea ce a făcut bun în această perioadă de guvern provizoriu, să explice cât mai mult. Şi să explice neîncetat şi ce intenţii bune are în continuare. Victorii asigurate sau victorii înainte de final nu există. În politică, mai des ca şi în fotbal, se poate pierde chiar şi când adversarii sunt slabi, iţi poţi da autogoluri spectaculoase”, a spus Ioan Rus într-un interviu acordat pentru Deutsche Welle.

 

Rus a mai afirmat că nu crede într-o coaliție largă pentru a asigura guvernarea, deși a spus că Germania, SPD şi CDU au găsit o cale de colaborare. ”Și în acest moment se manifestă aceiaşi ostilitate de ambele părţi (ca în perioada referendumului de suspendare - n.r.). Ca atare, îmi vine greu să accept că o mare coaliţie va rezolva situaţia. Pentru o mare coaliţie sunt necesari oameni care să accepte acest lucru, iar în acest moment, de la preşedinte la premier, incluzând şi alţi lideri politici, nu văd această atitudine”, a mai spus fostul lider al Grupului de la Cluj.

Comentarii Facebook