Întâlnire în Mănăștur cu privire la proiectul pilot de bugetare participativă

 

Primăria Cluj-Napoca îi invită pe mănăștureni și pe toți cei interesați de procesul de bugetare participativă, la prima întâlnire de cartier din cadrul proiectului pilot demarat la începutul acestui an la Cluj-Napoca. 

 

Întâlnirea va avea loc joi, 28 martie 2013, ora 17:00, în sala de sport a  Școlii “Liviu Rebreanu”, str. Moldoveanu nr. 1, cu participarea primarului Emil Boc și a reprezentanților Primăriei.

 

Bugetarea participativă este un proces deschis, incluziv, transparent și de durată, prin care cetățenii se implică direct în formularea deciziilor privind prioritățile de cheltuire a banilor din bugetul local al municipiului și este derulat cu succes în orașe din toată lumea. Cluj-Napoca este primul municipiu din România în care administrația locală a început construirea mecanismelor necesare pentru implementarea bugetării participative, începând cu un proiect pilot derulat in cartierul Mănăștur. Dacă proiectul se va dovedi un succes, urmează a fi extins la toate cartierele orașului.

 

Întâlnirea de joi este prima dintr-o serie de trei întâlniri de cartier ce urmează a fi organizate de Primăria Cluj-Napoca, cu scopul de a prezenta inițiativa catre comunitate, a discuta cu cetățenii despre bugetarea participativă și cartierul lor și a colecta primele propuneri și idei.

 

Mai multe informații despre procesul de bugetare participativă la Cluj-Napoca veți putea găsi pe website-ul primăriei – http://bp.primariaclujnapoca.ro și pagina de Facebook a proiectului – http://facebook.com/bugetareparticipativa.

Comentarii Facebook