În USL se poartă negocieri dure pentru ministere şi vicepremieri

 

În sânul USL sunt purtate negocieri dure pentru împărțirea ministerelor și a posturilor de vicepremieri. Lupte între PSD și PNL se dă pe ministerele economice, respectiv ministerul Finanţelor şi al Bugetului, şi ministerul Apărării şi cel al Internelor.

 

Surse din cadrul USL, citate de Mediafax, arată că negocierile au fost în impas la discuţiile asupra ministerelor economice. Social-democraţii ar vrea să controleze ministerul de Finanţe şi al Fondurilor Europene, care sunt vizate și de liberali pentru Varujan Vosganian şi Ramona Mănescu. În discuții este și minister Bugetului, de unde se vor decide alocările bugetare.

 

În tratative sunt și alte ministere fierbinți, al Apărării şi al Internelor. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, ar fi solicitat ca Apărarea să fie alocată liberalilor pentru Corneliu Dobritoiu, iar Radu Stroe (PNL) ar fi insistat să rămână titular la ministerul de Interne. PSD l-ar vrea la MApN pe liderului UNPR, Gabriel Oprea, căruia i s-ar promis acest protofoliu în momentul constituirii Alianţei de Centru Stânga, scrie Mediafax. Social-democraţii ar fi spus că PNL nu poate să obţină ambele ministere. 

 

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, ar fi refuzat să ocupe un post de vicepremier, pentru că nu ar avea și un minister de coordonat.

 

Discuțiile pe tema vicepremierilor sunt și ele aprinse. PSD ar dori păstrarea unei funcţii de vicepremier care să se ocupe de Finanţe, în timp ce PNL şi PC doresc fiecare câte o poziţie de vicepremier care să balanseze puterea premierului.

Kelemen Hunor: UDMR participă la guvernare numai dacă primește un post de ministru

Comentarii Facebook