Horea Uioreanu vrea statut special pentru judetele Alba si Cluj


Deputatul PNL Cluj, Horea Uioreanu, cere statut special pentru judetele Cluj si Alba dupa modelul propus de Traian Basescu pentru Harghita si Covasna.

"Presedintele Traian Basescu a anuntat oferta 'maximala' facuta UDMR in cadrul consultarilor de la Cotroceni. Aceasta oferta cuprinde formarea a opt judete mari si acordarea unui statut special judetelor Harghita si Covasna, care trebuie sa ramana asa cum sunt. In acest context, ii cer presedintelui Traian Basescu sa acorde un statut special si judetelor Alba si Cluj, dat fiind faptul ca Alba Iulia a fost capitala, iar Cluj-Napoca este considerat acum capitala a  Transilvaniei", a declarat Horea Uioreanu.

Parlamentarul atrage atentia asupra lipsei de "consecventa a presedintelui Traian Basescu", care timpd e sase ani "a sustinut faptul ca va exista tot atata autonomie la Odorheiu Secuiesc cata la Tulcea si Caracal. Declaratiile de aseara denota fie, asa cum am spus, inconsecventa, fie dorinta disperata de a mentine in viata un guvern care mai este dorit de doar 15% dintre romani".

Deputatul PNL sustine ca si judetele Alba si Cluj merita sa aiba un statut special, "chiar daca ele nu au format niciodata o regiune, dar cred ca istoria ne da dreptul sa beneficiem de un statut special. Apulum si Napoca au fost municipii importante si pentru romani, si pentru stapanirea habsburgica, ele sunt si acum considerate de romani ca fiind capitale de suflet".

Hore Uioreanu a anuntat ca, daca propunerea lui Traian Basescu se va transforma in proiect de lege, va "depune un amendament in sensul dobandirii de statut special pentru aceste doua judete".

Comentarii Facebook