Miercuri 24 Aprilie

Horea Uioreanu, atac la premier: Cel care le-a taiat salariile profesorilor este colegul lor, conferentiarul Emil Boc!


Deputatul PNL, Horia Uioreanu, a declarat ca dascalii trebuie sa se umileasca in strada si sa protesteze fata de taierea salariilor, operata chiar de cel care le este coleg, conferentiarul Emil Boc.

"Culmea ironiei este faptul ca cel care le-a taiat salariile si le-a luat farama de demnitate este un coleg, absolvent al unei facultati cu specific pedagogic, filozofia, si are titlul de conferentiar in una din cele mai prestigioase universitati din tara. Omul care, in urma cu doi ani, din postura de sef al PD-L, partid in opozitie cu tot ce insemna politici rationale, clama necesitatea majorarii cu 50% a salariilor angajatilor din sistemul de educatie. De dragul voturilor dascalimii, Emil Boc si PD-L au votat o lege pe care aveau sa o anuleze imediat dupa ce au ajuns la putere. Din dispret pentru educatori si munca lor acelasi Emil Boc si PD-L-ul sau au taiat 25% din salarii si au crescut TVA cu cinci puncte procentuale pentru a ucide definitiv pasiunea pentru meserie si nivelul de trai al zeci de mii de oameni, formatorii viitorului acestei tari", a declarat Horea Uioreanu.

Parlamentarul PNL il acuza pe Emil Boc ca sta "in palatul sau de clestar din Piata Victoriei si priveste, superior, la miile de oameni care-si serbeaza ziua in strada. Nu-i pasa de ei, de motivele pentru care sunt acolo. O data cu un sfert din salariu, Emil Boc le-a luat si demnitatea. Pentru ca este extrem de greu sa fii flamand si demn, sa ai datorii, sa fii amenintat de spectrul saraciei, dar sa-ti pastrezi pasiunea fata de meserie".

Cei care protesteaza la Bucuresti au si un mesaj pentru premier: "Domnului profesor Emil Boc, fara dragoste, elevii, parintii si apostolii educatiei va solicita sa faceti pasul inapoi, spre Cluj-Napoca, spre catedra. Poate asa veti intelege disperarea, nevoile si imperativele sistemului educational din tara careia ii daramati, zi de zi, ora de ora, sperantele".

Circa 2.000 de profesori, elevi din clasele terminale si studenti protesteaza astazi la Bucuresti fata de problemele din sistemul de invatamant.

Comentarii Facebook