Miercuri 8 Aprilie

Horea Uioreanu a fost ales preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest

 

Horea Uioreanu a fost ales preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest. 

 

La şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest au fost prezenți reprezentanți din toate cele şase judeţe componente: Bistriţa-Năsăud, Bihor, Maramureş, Sălaj, Satu-Mare şi Cluj, iar Horea Uioreanu a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională.

 

Una dintre priorităţile absolute ale mandatului meu o reprezintă creşterea semnificativă a gradului de absorbţie al fondurilor europene la nivelul întregii regiuni. Totodată, din postura de preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest voi urmări ca accentul să fie pus pe acele proiecte care vor avea un impact cât mai mare în ceea ce priveşte dezvoltarea accelerată a întregii regiuni şi care vor contribui considerabil atât la creşterea economică cât şi la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor din regiunea de nord-vest a ţării”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. 

 

Conform legislaţiei în vigoare, Consiliul pentru Dezvoltare Regională este organismul deliberativ care coordonează întregul proces de dezvoltare regională în cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, entitate care reuneşte şase judeţe: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu-Mare şi Sălaj. 

 

Consiliul pentru Dezvoltare Regională are în componenţă preşedinţii consiliilor judeţene ale tuturor cele şase judeţe din regiune şi câte un reprezentant al consiliilor locale municipale, orăşeneşti şi comunale, desemnaţi din fiecare judeţ pe durata mandatului. El este condus de către un preşedinte şi un vicepreşedinte, funcţii care sunt îndeplinite, prin rotaţie, pentru câte un mandat de un an. 

 

Printre cele mai importante atribuţii ale Consiliului se numără aprobarea strategiei şi a programelor de dezvoltare regională, aprobarea proiectelor de dezvoltare regională, transmiterea către Consiliul Naţional pentru Dezvoltare Regională de propuneri privind constituirea Fondului pentru dezvoltare regională, aprobarea criteriilor/priorităţilor/ alocărilor şi destinaţiilor resurselor Fondului pentru dezvoltare regională, urmărirea utilizării fondurilor alocate din Fondul naţional pentru dezvoltare regională.

Comentarii Facebook