Guvernul va aproba scutirea impozitului pe profitul reinvestit

 

Premierul Victor Ponta a declarat că, în ședința de azi, va fi aprobată ordonanța de urgență privind scutirea impozitului pe profitul reinvestit. În plus vor fi eliminate 70 de taxe. 

 

Avem toate avizele. Astăzi adoptăm ordonanţa de urgenţă privind scutirea, de la 1 iulie, de impozit a profitului reinvestit. Este o solicitarea veche a mediului de afaceri şi mă bucur că am reuşit să o facem”, a declarat premierul, conform evz.ro.

 

Am găsit 70 de taxe pe care le putem scoate într-o singură zi fără să sufere bugetul de stat, dar care ne ajută să nu mai înnebunim oamenii cu 70 de proceduri, 70 de drumuri birocratice. Eu cred, doamna ministru (Ioana Petrescu - n.r.), că mai găsiţi, după astea 70, cred că mai găsiţi încă vreo 30-40 care pot fi, de asemenea, înlăturate. Şi vreau săptămâna viitoare să veniţi, în baza a ceea ce primiţi de la fiecare minister, cu actele normative necesare pentru a face ceea ce se tot spune de atât timp şi nu reuşim, şi anume o desţelenire a ceea ce se întâmplă pe zona aceasta de taxe care s-au tot introdus şi care, de fapt, nici nu ne ajută la buget şi creează doar un hăţiş birocratic îngrozitor", a mai spus premierul Ponta.

Comentarii Facebook