Luni 30 Ianuarie

Guvernul Cioloș a atacat legea pensiilor speciale pentru aleșii localiGuvernul condus de Dacian Cioloș a decis să conteste la Curtea Constituțională legea pensiilor speciale pentru aleșii locali.

Una dintre motivațiile Executivului ar putea fi legat de faptul că nu s-a stabilit până acum sursa de finanțare pentru pensiile în plus pe care le-ar primi aleșii.

Lipsa unei surse de finanțare pentru pensiile speciale ale aleșilor locali ar putea fi unul din problemele pe care Guvernul le-ar putea ridica la Curtea Constituțională. Legea care dă undă verde pensiilor speciale pentru viceprimari, primari, vicepreședinți și președinți de Consilii Județene a fost votată cu doar câteva zile înainte de Crăciun, potrivit realitatea.net.

Pensia specială se calculează pentru maximum trei mandate şi poate ajunge şi la 6.390 de lei, pentru primarul general al Capitalei.

Iată ce pensii speciale sunt prevăzute pentru aleșii locali:

şef de consiliu judeţean - 1.746 lei
primar municipiu reşedinţă de judeţ cu peste 150.000 de locuitori - 1.646 lei
primar comună cu până în 3.000 de locuitori - 1.009 lei

Pensiile speciale pot fi cumulate cu cele de state, bazate pe contribuții, însă nu se pot cumula cu o altă pensie specială, cum ar fi cea de parlamentar.

Comentarii Facebook