Gigel Paraschiv, propunerea înaintată de PSD premierului Ciucă pentru a prelua Ministerul Educației, este un apropiat al lui Cîmpeanu


Gigel Paraschiv, protejatul lui Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educației, a fost propus de liderul PSD Marcel Ciolacu să preia funcția de ministru al Educației, poziție vacantată prin demisie de Sorin Cîmpeanu, au declarat pentru Edupedu.ro surse politice. Potrivit surselor, Gigel Paraschiv, secretar de stat responsabil cu învățământul universitar de mai bine de 10 ani, și Ioana Lazăr, secretarul general al Ministerului Educației, au fost chemați la discuții la Guvern în această dimineață de premierul Nicolae Ciucă.

Discuțiile cu Nicolae Ciucă vin după ce premierul a anunțat aseară că a acceptat demisia lui Sorin Câmpeanu din funcția de ministru al educației și că “urmează să ne consultăm în Partidul Național Liberal și în cadrul coaliției de guvernare și să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului președinte al României, Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru”.

Amintim că Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia joi seară din funcția de ministru al Educației, în plin scandal de plagiat. Demisia lui Cîmpeanu vine la 4 zile de la ancheta publicată în pressone.ro de Emilia Șercan, care a arătat că Sorin Cîmpeanu a plagiat într-un curs universitar.

Dacă propunerea PSD este agreată, iar Gigel Paraschiv acceptat de președintele Klaus Iohannis și numit ministru al Educației, schimbarea lui Sorin Cîmpeanu de pe acest fotoliu devine una doar de formă. Gigel Paraschiv este secretar de stat responsabil cu învățământul superior de mai bine de 10 ani și este cunoscut ca fiind un apropiat al lui Sorin Cîmpeanu și al fostului ministru PSD Mihnea Costoiu, rector al Universității Politehnica din București.

Secretar de stat responsabil cu învățământul superior din 2012 și până în prezent, Gigel Paraschiv este cunoscut ca apropiat al lui Sorin Cîmpeanu și al lui Mihnea Costoiu. Paraschiv a fost impus de Sorin Cîmpeanu anul trecut în Guvernul Orban. Potrivit surselor Edupedu.ro, una dintre condițiile impuse de Cîmpeanu lui Ludovic Orban, pentru a-i vota guvernul în Parlament, a fost chiar menținerea lui Paraschiv în funcția de secretar de stat.

Comentarii Facebook