Miercuri 24 Aprilie

Gheorghe Funar a spus cum a dat afară Coca-Cola din Cluj: ”Le-am zis că nu negociez cu escrocii"

 

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca timp de 3 mandate, Gheorghe Funar, a explicat într-un interviu cum i-a data afară din oraș pe cei de la Coca-Cola.

 

Eu, ca primar român, i-am încurajat în primul rând pe investitorii români. Mie îmi este mai aproape cămaşa de corp decât paltonul. Singurul investitor străin care a plecat de la Cluj-Napoca a fost Coca-Cola, fiindcă ei au venit cu o echipă de escroci care au încercat să ne păcălească, să aducă o fabrică demontată din Grecia şi să o monteze la noi. Noi, primăria, am convenit să punem la dispoziţie un teren prin care ne asociem cu ei şi am pus condiţia ca fabrica să fie realizată la Tehnofrig din Cluj-Napoca, unde aveam capacitatea să realizăm fabrici Coca-Cola. Şi în ziua când trebuia să semnăm contractul mi-au spus că fac investiţia dacă acceptăm ca participarea primăriei să fie mai mică şi linia tehnologică să o aducă ei din străinătate. Le-am spus că eu cu escrocii nu negociez şi nu semnez nimic. I-am invitat să plece şi s-au dus pe lângă Oradea, să facă acolo. (...) Dacă vii la mine în casă, eu îţi pun condiţii. Nu îmi pui tu mie. Poţi să fii cine vrei. (...) Noi intram cu terenul în asociere şi în funcţie de partea în capitalul social obţineam venituri suplimentare la bugetul local”, a spus Funar, într-un interviu din Adevărul.

 

Despre afacerea Caritas, Funar a spus că ”n-a fost escrocherie. A fost o unire a românilor în faţa primejdiilor puse la cale de alţii care au încercat să ne facă praf şi pulbere ţara. În perioada aceea veneau la Cluj mii de oameni din toată ţara şi ridicau saci cu bani. Stăteau la hotelurile clujene, intrau în restaurante, cumpărau mărfuri clujene. Îmi amintesc că a venit Panasonic să deschidă un magazin în oraş şi au trecut pe la primărie să-l salute pe primar. Zic: „Domnilor, nu cunoaşteţi piaţa clujeană. Vă asigur că în două ore închideţi magazinul pentru că nu mai aveţi marfă”. S-au uitat la mine japonezii, nu le venea să creadă. După o oră de la deschiderea magazinului, n-au mai avut marfă. Oamenii au avut bani şi municipiul a prosperat”.

 

Fostul primar a mai emis teoriile halucinante conform cărora Einstein a fost un ”handicapat”, care i-a furat lui Mihai Eminescu ”Teoria relativității” și ajutorul evreilor și că geto-dacii au fost primul popor apărut pe pământ, trecând oceanul cu aparatele de zbor deținute acum 4.000 de ani.

Comentarii Facebook