Geoana si Vanghelie vor sa rupa PSD-ul. Cei doi cauta un sef pentru filiala din Cluj


Nemultumit de faptul ca a fost marginalizat de PSD si ca i se cere demisia din functia de presedinte al Senatului, fostul lider al partidului, Mircea Geoana, a decis sa isi faca un nou partid.

Surse demne de incredere din lumea politica clujeana au declarat pentru Stiri de Cluj ca, joi, la Bucuresti, nemultumitii din PSD, in frunte cu Mircea Geoana si cu Marian Vanghelie se vor aduna si vor pune bazele unui nou partid care va avea numele de Uniunea Social Populara (USP).

Un important politician clujean a declarat pentru Stiri de Cluj ca a fost deja contactat de cei doi lideri pentru a prelua functia de presedinte al filialei Cluj, a noului partid. "M-au cautat si mi-au propus sa devin presedinte al partidului pe care vor sa il faca dar, sincer, nu ma intereseaza. I-am refuzat politicos", a spus politicianul.

Intalnirea de joi va aduna mai multi parlamentari si membri marcanti ai PSD care sunt nemultulmiti de politica dusa de Victor Ponta, in fruntea partidului. Mai mult, sustin aceleasi surse, Mircea Geoana, fost candidat la Presedintia Romaniei din partea PSD, este foarte nemultumit ca a fost pus din nou la colt de conducerea partidului, din cauza vizitei pe care a facut-o in Statele Unite si care i-a suparat rau de tot pe liderii actuali ai partidului.

Din aceasta cauza, in cursul zilei de azi, conducerea PSD a decis sa ii ceara lui Geoana sa demisioneze din functia de presedinte al Senatului Romaniei si sa accepte, in schimbul gestului sau, functia de presedinte al Comisiei pentru Politica Externa.

Comentarii Facebook