”Fugit” din PNL, Tăriceanu a fost lăsat pe dinafară. USD nu vrea să facă alianță cu el



După ce a părăsit Partidul Național Liberal, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că va face o nouă formațiune politică și se va alătura social-democraților pentru a reuni USL-ul, însă planurile acestuia par să fi fost date peste cap.

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că USD nu va face alianță cu Tăriceanu, precizând că nu pot face ”alianţă cu o persoană fizică”.

Dragnea a declarat, vineri, la Alexandria, că a primit un telefon din partea liderului PNL, Crin Antonescu, pentru a-l întreba dacă USD va face alianță cu Tăriceanu.

"Ieri (joi - n.r.) m-a sunat Crin, am avut o discuţie. Am discutat, m-a întrebat ce mai facem, care e starea de spirit la noi, l-am întrebat care e starea de spirit la ei, i-am zis să aibă grijă ce se întâmplă în partid după plecarea domnului Tăriceanu, mi-a zis că e în regulă şi că lucrurile sunt sub control", a declarat Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Întrebat de ce l-a sunat Crin Antonescu, Dragnea a răspuns: "M-a sunat pur şi simplu, m-am bucurat că m-a sunat, până la urmă rămânem în relaţii civilizate, nu o să ne dăm cu pietre în cap, nici eu cu el, nici Daniel cu Crin, nici Victor cu Crin. Până la urmă, putem comunica".

Preşedintele executiv al social-democraților a precizat că discuția pe care a avut-o cu liderul liberalilor a fost despre Călin Popescu Tăriceanu.

"Despre domnul Tăriceanu am vorbit, în sensul că ne întreba ce facem, facem alianţă cu domnul Tăriceanu... Nu era deloc îngrijorat. I-am spus că nu facem alianţă cu domnul Tăriceanu", a arătat Dragnea.

Despre o posibilă alianță cu fostul premier Tăriceanu, Dragnea a punctat că USD ”nu poate face alianţă cu o persoană fizică”.

"Aş vrea să lămurim puţin pachetul ăsta de subiecte, legat de ce se întâmplă, ce s-a întâmplat în PNL. USD nu poate face alianţă cu o persoană fizică, nu merge, nu iese, nu avem cum să semnăm aşa ceva. Iar în ceea ce priveşte cooptarea la guvernare, nu ne ducem la poarta PNL şi cine iese de acolo îi oferim posturi în guvern. Ar însemna să facem un guvern de nu mai avem loc în sala de şedinţă a Guvernului", a declarat Liviu Dragnea.

Comentarii Facebook