FOTO - Se modernizează stația de autobuz de pe Observatorului. Vezi ce stații de transport în comun urmează să se modernizeze


Mai multe stații de transport public din municipiul Cluj-Napoca vor fi modernizate, după ce majoritatea dintre ele au o vechime mai mare de 10 ani, sunt șubrede și inestetice. 

Va fi modernizată inclusiv stația de autobuz de pe strada Observatorului, în zona căminelor UTCN. Vechea stație a fost demolată și se lucrează la decopertarea spațiilor pavate. Alte 10 stații de transport în comun din Cluj-Napoca sunt în curs de modernizare sau vor fi modernizate în următoarea perioadă

demolare statii 1.jpg

Stații de transport în comun care urmează să fie modernizate

  • P. Voitești, Aurel Vlaicu - stația Atlas, Siretului, Str. Observatorului, Str. Unirii - stația Borsec, Str. Primăverii - stația Minerva, Str. Izlazului, Str. Primăverii - stație capăt, Str. Unirii f.n. - stația Snagov, B-dul 1 Decembrie 1918.

Având în vedere faptul că stațiile existente pe locațiile enumerate mai sus nu mai corespund din punct de vedere estetic și tehnic și sunt uzate moral, este necesar ca acestea să fie gândite astfel încât din punct de vedere tehnic și operational să se alinieze la standardele internaționale în domeniu”, se arată în caietul de sarcini al contractului de modernizare.

Se vor lua în calcul criterii atât estetice cât și functionale, incluzându-se stațiile care au posibilitatea de a fi oportune inclusiv pentru publicitate. Se va lua în calcul refacerea pavajelor, trotuarelor, devierea de rețele edilitare (dacă este cazul), înlocuirea de stâlpi de iluminat public/ îngroparea în subteran a cablurilor aflate pe acestea (după caz)”, se mai arată în textul contractului. 

Citește și: Ce bine arată stația de autobuze din Piața Gării! Emil Boc a vizitat investiția - FOTO

Sursa foto: Paul Gheorgheci -  monitorulcj.ro


Comentarii Facebook