Luni 30 Ianuarie

FOTO - Prefectul Clujului caută soluții pentru alunecările de teren de pe Autostrada Transilvania


Oficialii Prefecturii Cluj au făcut o vizită în teren, la Gârbău, pentru a analiza stadiul lucrărilor la subsecțiunea 3, A2 Nădășelu - Mihăiești din Autostrada Transilvania, unde au avut loc în luna august alunecari de teren.  

Situația lucrărilor Subsecțiunii 3 A2 – Nădășelu – Mihăiești ale Autostrăzii A3, de pe raza comunei Gârbău, a fost analizată în teren. Urmare a situațiilor tehnice apărute în luna august, referitoare la alunecarea unui masiv de pământ, cât și a soluțiilor propuse de către specialiști, prefectul județului Cluj, Irina Munteanu, alături de directorul regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, ing. Eugen Cecan, au efectuat o vizită în teritoriu, în vederea stabilirii soluțiilor și a pregătirilor pentru anotimpul ploios, împreună cu reprezentantul constructorului și cu primarul comunei Gârbău, domnul Gheorghe Lucian Broaina”, a transmis purtătorul de cuvânt al Prefecturii Cluj. 

prefect 1.jpg

Prefectul Clujului, Irina Munteanu, prin Instituția Prefectului – Județul Cluj, asigură deschiderea și tot concursul în vederea depășirii obstacolelor apărute în cadrul lucrărilor, atât din punct de vedere tehnic, cât și pentru bunăstarea locuitorilor din apropierea zonelor de desfășurare a șantierelor autostrăzii”, a mai declarat acesta. 

Tronsonul Nădășelu-Mihăiești – Zimbor are 31 de km, iar contractul de proiectare și execuție a fost semnat în septembrie 2020.

Au apărut însă ulterior o serie de probleme. Mai întâi, o surpare gravă s-a produs în apropiere de Nădăşelu, unde unul dintre dealurile de lângă localitate începuse să o ia la vale. După mai puţin de două luni, o nouă alunecare de teren s-a petrecut pe traseul autostrăzii între Nădăşelu şi Zimbor, chiar lângă Sâncraiu Almaşului.

Sursa foto: Instituția Prefectului - Județul Cluj / Facebook 

Comentarii Facebook