FOTO. Lucrări de mântuială în fața Teatrului Național și la Parcul Ștefan cel Mare, cu care se laudă Boc. Clujenii sunt revoltați


Deși au fost finalizate înainte de termen, lucrările din fața Teatrului Național, sunt făcute „de mântuială”, spun mai mulți clujeni nemulțumiți de calitatea acestora. Asta în timp ce lucrările de modernizare a parcului Ștefan cel Mare din centrul Clujului care vizează și zona din fața Teatrului Național au fost lăudate de Primărie în ultima lună.

Când am văzut că se reface parcul de lângă teatrul Național m-am bucurat însă dalele și scările de la intrare așa arată. Horror. Ce am putea face?”, a semnalat o clujeancă pe grupul de Facebook „Clujul Civic”, prezentând și o serie de imagini cu lucrarea finală din fața Teatrului Național.

Amintim că primarul Emil Boc a prezentat în imagini esplanada de la Teatrul Național, care pare neschimbată față de cea din trecut. Lucrările de modernizare a parcului Ștefan cel Mare din centrul Clujului care vizează și zona din fața Teatrului Național au fost lăudate de Primărie, care a publicat constant pe Facebook imagini de pe șantier, în ultimele luni. 

boc.jpeg

În decursul săptămânii trecute s-a lucrat intens în fața Teatrului Național, pentru finalizarea lucrării înainte de 1 decembrie, fiindcă acolo vor avea loc ceremonia, parada militară, focul de artificii și spectacolul cu drone de Ziua Națională a României. Deși partea din față a fost finalizată, clujenii nu sunt prea mulțumiți și de calitatea acesteia, iar lucrările la parcul din spatele Teatrului Național vor fi finalizate abia la sfârșitul anului.

„Horror. Probabil o firma "de casa" care a subcontractat , pt sifonat fonduri, că nu cred ca niște specialiști adevărați în pavaje ar putea face o asemenea oroare.”, „Afaceri de cumetrie”, „Atitudinea de "las' că-i bine și așa" face Clujul să pară/să devină de "doi bani" și să te împiedici, ca să te trezească să te uiți pe unde calci, cum să calci, ca să nu-ți rupi tocurile, să nu cazi etc.... Trist și revoltător!”, „E plin Clujul de lucrări scumpe, făcute prost…”, „Și dalele sunt foarte urâte oricum dar măcar să fie puse calumea”, sunt doar câteva dintre comentariile clujenilor. 

La etapa actuală în imagini se vede extrem de mult granit folosit pentru a pava scările de acces în teatru, fiind tot piatră ca și înainte. În plus, dimensiunea scărilor a fost redusă și nu mai au grandoarea din trecut. În spatele Teatrului, parcul este complet schimbat. Au dispărut aleile, gardul viu de pe margine și a apărut o piață din granit, unde să se facă eveniment. Norocul a fost că nu s-au tăiat vechii copaci. Valoarea contractului este de 11.726.450,26 lei (TVA inclus).

Comentarii Facebook