Miercuri 24 Aprilie

Floreștenii vor avea o subunitate de jandarmi și mai mulți polițiști. Anunțul făcut de ministrul de Interne, Lucian Bode, la Cluj


Vizita ministrului de Interne, Lucian Bode, la Cluj, s-a lăsat cu promisiuni. Acesta a anunțat că Floreştiul va avea în curând mai mulţi poliţişti şi că urmează să fie înfiinţată în localitate şi o subunitate de jandarmi. 

Planul se pliază pe necesitățile comunei Florești, cea mai mare comună din România. Rămâne însă de văzut, dacă vorbele se vor transforma și în fapte, ținând cont de „viteza” cu care fac autoritățile române lucrurile.

Amintim că, localitatea Florești, cunoscută drept „dormitorul Clujului” s-a bucurat de o creștere dublă a populației, potrivit ultimului recensământ. Comuna Florești a ajuns la o populație rezidentă de 52.735 persoane (cu 29.922 persoane mai mult decât în 2011), așadar, în decurs de un deceniu, populația rezidentă a comunei Florești a crescut de 2,3 ori. În pofida acestui fapt, cea mai mare comună din România, are doar 25 de poliţişti, la o populaţie rezidentă de 52.735.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că cunoaște situația Floreștiului și i-a recomandat primarului Bogdan Pivariu să „poarte o discuţie cu responsabilii de la nivelul IPJ Cluj”. 

După formularea solicitărilor către IGPR, demersurile autorităților din Florești, potrivit ministrului, „se vor finaliza cu fixarea unui post de poliţie”, iar ulterior se va înfiinţa şi o subunitate de jandarmi acolo. Schema de personal va fi suplimentată. 

Comentarii Facebook