Feleacu: Drumul care duce la biserica lui Stefan cel Mare va fi asfaltat


Drumul care duce la biserica lui Stefan cel Mare din comuna Feleacu va fi asfaltat din fondurile primariei. Investitia se ridica la 450.000 de euro.

"Tronsonul 1 care pleaca din DN 1 si face legatura cu proprietatile localnicilor din zona inclusiv cu  Biserica Ortodoxa noua si Cimitirul Mazarele, avand o lungime de 1.955 de metri. Tronsonul 2 incepe si se termina in tronsonul 1, conform documentatiei atasate si face legatura cu zona bisericii vechi, avand o lungime de 410 metri. Viteza de proiectare este de 25 km/h pentru drumuri de clasa tehnica  V si vicinale in zona de deal, respectiv strazi rurale", se arata in memoriul tehnic depus al proiectului.

Drumul care va fi asfaltat este in acest moment doar pietruit si localnicii s-au plans in repetate randuri ca isi strica masinile din cauza gropilor.

Investitia de 1.866.680 de lei sau 452.385 de euro va fi facuta din fonduri bugetare, iar licitatia va fi organizata in 7 iunie, anunta rolicitatii.ro.

 

Biserica din comuna Feleacu a fost construita in stil gotic si a fost ctitorita de Stefan cel Mare, in perioada 1486 - 1488. Locasul de cult este considerat a fi unicat in Romania si a servit drept centru pentru arhiepiscopia ortodoxa a Feleacului, din Evul Mediu.

Biserica a fost reparata cu ajutorul regelui Ferdinnand I si acum este folosita de comunitatea ortodoxa din comuna Feleacu.

 

Vezi si...

19 morminte, descoperite in Biserica din Feleacu! Patru ar putea apartine unor monahi - FOTO

Comentarii Facebook