Emil Boc vine cu o veste bună: Creșa de pe Aleea Meziad se extinde

 

Creșa de pe Aleea Meziad va fi extinsă cu fonduri de la Guvern, prin Compania Națională de Investiții SA. Acolo funcționeazî acum creșa ”Ursulețul”, iar aceasta va fi extinsă. 

Am primit astăzi la Primărie vizita dlui Attila-Zoltán Cseke, ministru al dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, alături de care am semnat contractul privind predarea către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții SA, a amplasamentului (clădire cu destinație de creșă și teren aferent) pentru obiectivul de investiții ”Extindere creșă Sp+P+E cu un corp cu destinația de creșă și spații administrative aferente funcțiunii de creșă, branșamente de utilități și deviere rețea edilitară subterană de apă, Aleea Meziad, nr. 4”.

Proiectul presupune extinderea creșei existente „Ursulețul” prin construirea unui nou corp de clădire în care se vor amenaja săli de joacă și activități, grupuri sanitare, săli de dormit pentru copii și alte facilități. Viitoarea creșă va avea o capacitate de 90 locuri, pentru 6 grupe de copii de vârstă antepreșcolară”, a precizat primarul Emil Boc. 

Clădirea este construită pe o suprafață de 598 mp, cu un teren de 3867 mp. De asemenea, vor fi amenajate două terase circulabile verzi, înierbate, iar accesul la fiecare nivel va fi facilitat de lift pentru persoane, precum și ascensor montcharge pentru alimente. 

Nivelul calității vieții la Cluj poate fi crescut doar prin proiecte care vin în ajutorul cetățenilor. Așadar, le aduc aminte tuturor că vom acționa pe principiul „niciun cartier fără școală, creșă, grădiniță, parcuri” pentru a ne asigura că direcția de dezvoltare este una similară orașelor europene. 

Valoarea totală a investiției este de 10.742.995,09 lei din care 4 mil. lei de la bugetul local, iar restul sunt sume preluate de către C.N.I. S.A..

Comentarii Facebook