Emil Boc: Regionalizarea lui Ponta va fi un eșec. Întrebat de Ioan Rus GUVERNATOR, Boc a spus: Exact despre asta vorbesc

 

Fostul premier Emil Boc a declarat că regionalizarea de care vorbește Victor Ponta va fi un eșec pe linie și va fi făcută numai ca să bifeze un punct realizat în raporturile cu UE.

 

Aşa cum Guvernul Ponta concepe regionalizarea va fi un eşec pe linie, şi în materia realizării descentralizării, şi în materie de planificare a utilizării fondurilor europene şi gestionarea acestora, va fi un eşec pentru că va introduce un conflict suplimentar între administraţiile judeţene şi regionale. Va fi un eşec pentru că va crea mai multă birocraţie, în loc să o simplifice, va fi un eşec pentru că nu vor câştiga românii, ci politicienii. Acest proiect doar va bifa un punct în raporturile cu UE, că s-a realizat, dar din punct de vedere calitativ nu va fi un câştig pentru România”, a declarat Emil Boc.

 

Fostul premier susține că prin acest proiect de regionalizare vor fi create structuri superioare celor existente acum, iar cătețeanul va fi sufocat.

 

Deşi au majoritate de 70 la sută, fac regionalizarea în interesul politicienilor, ca să mai dea un titlu cuiva. Se aruncă praf în ochi cu dezbaterea dacă va fi guvernator sau preşedinte de regiune, fondul este în altă parte”, a subliniat fostul premier.

 

Întrebat despre informația că Ioan Rus ar urma să fie guvernatorul regiunii din care va face parte și Clujul, Emil Boc a spus că ”exact despre acest lucru vorbesc. Vor fi înpărțite posturi și regionalizarea nu va fi în folosul românilor”.

 

Boc a propus ca regionalizarea să ducă la comasarea județelor și crearea unor structuri compuse din 10 sau 14 judeţe, care să absoarbă fondurile europene. ”Trebuie debirocratizare, nu crearea unui palier birocratic suplimentar, nu să mai creezi funcţionari publici, ci să reduci dintre cei existenţi. Problema este greşit pusă”, a precizat Emil Boc.

Comentarii Facebook