Emil Boc propune ca taximetriștii să circule pe banda unică de transport a autobuzelor

 

Primarul Emil Boc a propus în Comisia de sistematizare a circulatiei rutiere si pietonale ca taximetriștii să folosească banda unică de transport a autobuzelor.

 

Este vorba despre cea actuală, dar și despre cea care va fi creată din Mărăști și până la intersecția Memorandumului / strada Emil Isac.

 

Primarul a mai propus un lucru, aprobat de cei din Comisia de sistematizare a circulatiei rutiere si pietonale, ca pe lângă transportul în comun, pe noua bandă unică ce va fi creată să circule și bicicliștii și taximetriștii. ”Desigur, să circule taximetriștii, dar fără a opri pentru a prelua sau lîsa clienți. Acest lucru va fi interzis, pentru că va face probleme foarte mari”, a obiectat Liviu Neag.

 

Aceasta a fost singura obiecție, ridicată și de alți membri ai Comisiei, ca taximetriștii să nu facă opriri pe banda unică.

 

Cu toate acestea, va fi cam greu ca un taximetrist care preia un șofer din Mărăști să nu oprească pe traseul până în centru, la solicitarea clientului. Pe partea dreaptă de mers, la bordură, nu vor mai fi parcări (aici va fi banda unică), astfel că nu vor mai fi nici locuri de oprire. 

 

Pe acest sens, taximetriștii vor mai putea face dreapta numai pe strada Constanța și Cuza Vodă, în rest ar urma să nu se mai poată vira dreapta pe străzile Paris, Frederic Joliot Curie (înainte de Sora) și pe strada Regele Ferdinand. 

 

Banda unică de transport dinspre Mărăști va funcționa pe traseul Bulevardul 21 Decembrie 1989 (de lângă BRD) - intersecția Memorandumului - Emil Isac.

 

Boc și noul studiu de trafic propun schimbări DURE în centrul Clujului. Cum se va circula pe axa Mărăști - Memorandumului

Comentarii Facebook