Emil Boc neagă că ar pleca de la Cluj și spune ce planuri politice are


Primarul Emil Boc a spus că nu va candida pentru un mandat de europarlmentar, ci va rămâne la Cluj, pentru a candida la scaunul de primar al orașului. 

N-am lămurit noi aici în emisiune? De ce să ne mai pierdem timpul ca să mai demonstrăm că afară este ziuă, că nu e noapte? Am spus-o clar ca lumina zilei: ”Nu plec de la Cluj”. Să fie o dată clar pentru toată lumea.

Despre candidaturi la Primărie vom discuta la momentul când va veni vremea. Astăzi nu discutăm despre Primărie, care e un alt subiect, complet diferit. Dar despre europarlamentare, despre Bruxelles am spus-o și o repet foarte clar, ca să nu fie nicio urmă de îndoială, ”Nu plec de la Cluj”. Iubesc prea mult acest oraș încât să plec. Mă interesează în primul rând viitorul acestui oraș. Deci restul... evident că este libertate de exprimare, libertate de decizie, treaba fiecăruia să scrie. Pentru că ce ar face presa dacă nu ar scrie? Mai sunt și lucruri care nu sunt adevărate, dar asta face parte, din nefericire, din farmecul democrației”, a declarat primarul Emil Boc, la Ziua Live.

Primarul a spus că a primit propunerea de a candida la europarlamentare, dar a refuzat.

Nu mă consider eu o "locomotivă". Da, am avut o asemenea ofertă, am apreciat enorm de mult eleganța domnului președinte Ciucă, a conducerii partidului, dar am spus ”Mulțumesc foarte mult, sunt, evident, trup și suflet alături de PNL, pun umărul la tot ce înseamnă susținerea Partidului Național Liberal, dar nu sunt interesat să plec de la Cluj”. Clujul are deja un europarlamentar consacrat (Daniel Buda - n.red.) care a demonstrat că a reprezentat interesele României, interesele sectorului agricol, interesele Clujului foarte bine în Parlamentul European și, din această perspectivă, iarăși nu avem o problemă”.

Surse politice spun că primarul Emil Boc nu a candidat la europarlamentare și pentru că listele sunt comune PSD și PNL, lucru care i-ar fi afectat imaginea din oraș. Se știe că la Cluj, PSD nu are trecere și oamenii nu votează cu social-democrații.

Pe o primă listă cu candidații PNL - PSD la europarlamentare apar doi clujeni, senatorul PSD Cluj, Vasile Dîncu, pe poziția a opta, și președintele PNL Cluj, Daniel Buda, pe poziția a 13-a.

Dîncu poate miza pe mandat de europarlamentar, dar Daniel Buda are emoții, pentru că alianța PSD-PNL trebuie să scoată peste 36-37% din voturi, pentru a prinde un mandat.    

Lipsa candidaților

1. Independent

2. Mihai Tudose PSD

3. Rareș Bogdan PNL

4. Claudiu Manda PSD

5. Dan Motreanu PNL

6. Victor Negrescu PSD

7. (o femeie) PNL

8. Vasile Dâncu PSD

9. Sigfried Mureșan PNL

10. Maria Grapini PUSL (susținut de PSD)

11. (o femeie) PNL

12. Alexandru Rafila PSD

13. Daniel Buda PNL

14. Simona Bucura PSD

15. Dragoș Benea PSD

16. Vasile Blaga PNL

17. Titus Corlățean PSD

18. Gheorghe Cârciu PSD

19. Gheorghe Falcă PNL

Comentarii Facebook