Emil Boc, întrebat de ce nu se fac blocurile mai rare în Cluj-Napoca, pentru a fi și spații verzi. Ce a răspuns


Emil Boc a fost întrebat la TVR Cluj de ce nu se fac blocurile mai rare, pentru a apărea și parcuri mici lângă blocuri, pe modelul blocurilor vechi, ridicate pe vremea comunismului. 

Spre exemplu, pe Frunzișului se fac blocuri unul lângă altul. Ați văzut?”, a întrebat moderatorul emisiunii, Corina Ionuț. Este vorba despre complexurile Azoria și Wings, de pe Frunzișului, care au schimbat total zona, primele fiind îngrămădite pe deal. 

Așa a fost alcătuit Planul Urbanistic General. Sunt zone cu o densitate mai mare și cu o densitate mai mică. Pe Frunzișului va fi un nou sens giratoriu și va fi o zonă de deschidere de mobilitate, pentru că va avea legătură directă cu Centura Metropolitană. Acolo unde va fi blocul în formă de aripi va fi un sens giratoriu ca să se poată comunica cu Făgetul și cu alte zone de dezvoltare a Clujului. 

Noi, repet, în comisia de urbanism sunt cel mai vehement membru, care nu dă dreptul niciunui proiect să meargă mai departe, mă refer la ansamblurile mari, fără să aibă școală, creșă, grădiniță, centru de cartier. 

În Sopor facem și asta. Ne-am dat seama că dacă lăsăm privatul să construiască se pierde calitatea vieții”, a declarat primarul Emil Boc.

Acesta a spus că legislația îi permite să stabilească pe terenuri private ce se construiește. ”Asta facem acum în Soporului. În Borhanci facem, același lucru. Avem 75 de hectare de teren și acolo facem un parc, alături de școală, creșă, grădiniță, alături de un centru de cartier și un centru de excelență pentru studierea cancerului, alături de Institutul Oncologic și UMF.

În Mărăști, am expropriat teren pentru a face un parc pe 17 hectare, în Groapa din Mărăști. Ne-am bătut 6 ani în instanță și am reușit să blocăm blocurile de 10 etaje”, a mai spus Emil Boc.

Edilul s-a plâns din nou că nu e ușor să țină piept investitorilor, care doresc să își maximizeze profitul. 

Foto: Azoria / Facebook

Comentarii Facebook