Miercuri 24 Aprilie

Emil Boc continuă războiul cu șoferii. Nu deschide o stradă vitală, pentru a le arăta că circuli mai repede cu autobuzul


Primarul Emil Boc este cu nervii întinși la maxim și s-a răstit de două ori la moderatorul emisiunii Napoca Live, Lucian Danciu. A doua răbufnire, la emisiunea săptămânală (Emil Boc nu face conferințe de presă, evitând întrebări dure din partea jurnaliștilor),  a fost pe tema lucrărilor de pe strada Dragalina și necesitatea deschiderii străzii Splaiul Independenței. 

S-au achiziționat foarte multe mijloace de transport în comun, moderne, dar dacă este aglomerație tot una este dacă stai în autobuz sau în mașina personală”, a punctat realizatorul emisiunii Napoca Live, Lucian Danciu. Primarul Emil Boc a răbufnit instant, semn că subiectul este unul sensibil pentru edil. 

Chiar asta vreau să vă spun și iarăși aveți o gură din aia aspră. Tocmai asta vă spuneam. V-am dat exemplu cu Dragalina și pe Splaiul Independenței. Toată lumea zicea ”Hai deschide, deschide traficul de pe Splaiul independenței”, să poată veni și mașinile. Am spus ”Măi oameni buni ce facem acum. Facem o cacofonie generală. Îi punem pe toți în aceeași oală!”.

Pe Splaiul Independenței am făcut spațiul pentru transportul în comun să meargă mai repede, ca cel care stă în autobuz să vadă că ei merg mai repede, decât aia care stau 1 - 2 în mașină. Asta fac toți în lumea asta și dau prioritate transportului în comun. Sunt înjurat și mă înjură mulți, dar am zis că e mai bine să ținem la aceste principii. Dacă încurajăm mașinile, ajungem la un ambuteiaj general. 

De la 50.000 de mașini pe vremea lui Ceaușescu, la 200.000 de mașini azi nu se poate face. Nimeni nu te oprește să îți cumperi mașină, dar regulile orașului”, a declarat primarul Emil Boc. 

Strada Dragalina a fost închisă la începutul lunii aprilie, iar pe strada Splaiul Independenței, dinspre Cluj Arena spre Opera Maghiară, circulă numai mijloacele de transport în comun. Șoferii au cerut ca numai pe durata șantierului de pe Dragalina să se renunțe la banda unică de transport de pe Splaiul Independenței și să se permită și circulația mașinilor, așa cum a fost până anul trecut. 

Comentarii Facebook