Emil Boc: Clujul, oraș verde, este la nivelul orașelor Amsterdam, Barcelona, Madrid, Roma, Milano sau Budapesta


Cluj-Napoca a fost selectat de Comisia Europeană ca oraș pilot în cadrul programului Net Zero Cities. Finanțare europeană: 1,5 milioane euro.

Comisia Europeană a anunțat cele 53 de orașe pilot selectate pentru a implementa acțiuni inovatoare pentru accelerarea neutralității climatice până în 2030. În această competiție au fost înscrise 103 aplicații - 159 de orașe din 33 de țări - iar orașele pilot selectate vor putea experimenta noi modalități de decarbonizare rapidă pe parcursul unui program de 2 ani - adoptarea de abordări sistemice, incluzive și cu mai multe pârghii pentru transformarea comunităților urbane.

Cu ajutorul finanțării câștigate, de 1,5 milioane euro de la Comisia Europeană, strategiile implementate în orașul nostru vor servi apoi drept modele de bune practici pentru celelalte orașe din Europa care urmăresc să atingă neutralitate climatică. Practic, Cluj-Napoca va implementa o viziune comună cu unele dintre cele mai importante orașe europene precum Amsterdam, Barcelona, Madrid, Roma, Milano sau Budapesta. 

Așadar, orașul nostru se remarcă din nou la nivel european cu viziunea de oraș verde, digital și rezilient. Investițiile realizate până acum și direcția clară pe care s-a încadrat în ultimii ani municipiul nostru rezultă acum în recunoaștere internațională și oportunități de dezvoltare și colaborare alături de cele mai importante orașe europene”, a anunțat Emil Boc.

Comentarii Facebook