Miercuri 24 Aprilie

Emil Boc a vorbit despre benzi dedicate de transport: Clujenii să ajungă să își regleze ceasul după orarul autobuzelor

 

Primarul Emil Boc a vorbit despre linii dedicate pentru mijloacele de transport, care să optimizeze transportul în comun. 

 

Modernizarea transportului în comun cu linii dedicate pentru autobuze în municipiul Cluj-Napoca este cel mai important proiect pentru noi. Acest lucru îl avem în vedere o dată cu modernizarea arterelor de circulație. Discuția despre Splaiul Independenței era legată și de această posibilitate de a da șansa de a avea linie dedicată pentru tramvai și de a avea linie dedicată pentru autobuze, de la intrarea pe Calea Mănăștur și până în Mărăști. Să știi că te-ai urcat în autobuz la 7.10 și ai ajuns la 7.30. O să vedeți că atunci lumea va alege mijlocul de transport în comun. Eu sunt foarte decis să mă dedic acestui proiect, de a încerca să avem linii dedicate pe ambele sensuri, din Mănăștur în Mărăști. 

 

Eu aștept și rezultatele comisiei de specialiști care face un studiu pentru benzile dedicate de trafic. Prima zonă analizată este axa est - vest a orașului. Cum putem să fluidizăm transportul în comun. Pentru acest lucru avem nevoie să nu mai fie mașini parcate pe bulevardele mari ale orașului”, a mai afirmat primarul Emil Boc, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

Edilul a spus că dorința lui este ca mijloacele de transport din Cluj-Napoca să circule ca un ceas elvețian. ”Dorința noastră este să ajungem să putem fixa ceasul după orarul autobuzelor din Cluj-Napoca. Transportul în comun trebuie să fie un element de referință pentru fiecare cetățean, să știe că dacă se urcă la 7.10 ajunge la serviciu la 8.00”, a mai spus Emil Boc.

 

Primarul a mai explicat că au fost cumpărate 50 de autobuze noi și că în următoarea perioadă vor mai fi achiziționate 20 de troleibuze noi.

Comentarii Facebook