Emanuel Ungureanu candidează la Primăria Cluj-Napoca, după zvonurile că ar vrea la cea din Florești



Deputatul Emanuel Ungureanu s-a înscris în lupta internă din USR pentru candidatura la funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca la alegerile locale din 2020.

Mi-am depus candidatura în competiţia internă din USR pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca la alegerile locale din 2020, alături de încă un coleg din filială. După ce USR va desemna candidatul, va avea loc o competiţie cu candidatul PLUS, pentru stabilirea candidatului unic al Alianţei USR PLUS. Eu am decis să candidez din dorinţa de a aduce un suflu nou în administraţia locală şi soluţii concrete, care pot fi puse în aplicare imediat pentru marile probleme ale oraşului, cum sunt traficul infernal, spitalele mizere, lipsa unor spaţii de joacă adecvate pentru copii, construirea de noi creşe, locuinţele sociale, dar şi stoparea haosului din urbanism”, a spus Emanuel Ungureanu, conform Mediafax.

Celălalt candidat USR înscris în lupta internă este Daniel Burcuţ. Candidatul unic al Alianţei USR PLUS la Primăria Cluj-Napoca va fi stabilit până în februarie 2020. 

Conform unor surse politice, Emanuel Ungureanu ar fi vrut să candideze la funcția de primar din Florești, dar planurile i-au fost date peste cap de faptul că USR Plus nu are un candidat cu notorietate mai mare pe Cluj, care să fie aruncat în lupta cu Emil Boc.


Emanuel Ungureanu este președintele unei asociații care ajută tinerii care fac dializă și au nevoie de un transplant. El a fost profesor de istorie la Liceul Maranatha din Cluj-Napoca, iar în paralel a activat și ca jurnalist.

Emanuel Ungureanu este președintele unei asociații care ajută tinerii care fac dializă și au nevoie de un transplant. El a fost profesor de istorie la Liceul Teologic Adventist Maranatha din Cluj-Napoca, iar în paralel a colaborat și ca jurnalist.

Emanuel Ungureanu a fost acum un an și jumătate într-un duel pe față cu primarul Emil Boc, pe care l-a acuzat că ar fi favorizat clinica Lukmed a lui Mihai Lucan.

'În asocierea Primăriei Cluj cu Lukmed, lucrurile sunt extrem de grave şi o să depun o listă cu toţi consilierii locali care au ridicat mâna şi care au responsabilitate foarte clară în acea asociere păguboasă pentru municipiu. Domnul Boc nu se poate ascunde după perdele în aceste zile, pentru că este direct responsabil de jaful care a fost făcut la Institutul de Urologie din Cluj. (...) Documentele arată fără putinţă de tăgadă implicarea dlui Boc şi a tuturor consilierilor locali care au votat toate facilităţile către clinica domnului Lucan'', susţinea Ungureanu.

Emil Boc a contraatacat atunci și a spus că dacă Emanuel Ungureanu continuă să îl denigreze, atunci îl va da în judecată. În plus, a întrebat, retoric, într-o emisiune radio că nu vrea să spună ce căuta zilnic, înainte de a fi deputat, Emanuel Ungureanu în Primăria Cluj-Napoca la Urbanism. Primarul nu a dat explicații, dar conflictul s-a stins rapid. 

Comentarii Facebook