Elena Uioreanu și-ar fi plătit din spagă taxa de de candidatură la Camera Deputaților

 

Procurorii DNA au precizat la Curtea de Apel Cluj că deputatul Elena Uioreanu, soția președintelui CJ Cluj, Hores Uioreanu, acuzat de luare de mită, ar fi primit din banii luați spagă 11.200 de lei pentru plata taxei de de candidatură.

 

Cu privire la aceste cheltuieli am ţinut o evidenţă contabilă pe calculator, deoarece era vorba de multe sume de bani cheltuite şi voiam să am o justificare în faţa preşedintelui când voi fi întrebat. Între aceste cheltuieli menţionez plata lunară a sumei de 4500 – 4800 lei către numitul C.M.L. (la care preşedintele avea o datorie, fără să cunosc originile acesteia), cheltuieli cu maşinile familiei – cauciucuri, jante, bani cash daţi lui U. H. sau soţiei acestuia, câte 2000 – 3000 lei; pentru cabană am plătit taxele pentru proiectare, arhitect, materiale de construcţie, geamuri, betoane, am plătit de asemenea din acei bani taxa de candidatură a E.U. la alegerile parlamentare din toamna 2012, mai precis i-am dat acesteia în mână suma de 11.200 lei pentru a plăti taxa respectivă”, a declarat în fața procurorilor unul dintre martori, cel mai probabil Răzvan Pop, fostul consilier personal al lui Horea Uioreanu. Pop țiea evidența mitei și a cheltuielilor într-un document excel, pe un laptop aflat chiar în biroul său din Consiliul Județean Cluj. 

 

Cu privire la acest laptop, ”din declaraţia martorului rezultă că în momentul în care în biroul său s-a efectuat o percheziţie într-un dosar aflat pe rolul DNA (dosarul Fany), la întoarcere în birou, a constatat că laptopul nu se mai afla pe birou, iar de la I.S. a aflat că acesta a fost luat şi pus în locul lui calculatorul I.. Purtând o discuţie cu inculpatul U. (Uioreanu) despre conţinutul fişierelor existente pe laptop, din iniţiativă proprie sau la propunerea preşedintelui s-a ajuns la concluzia că laptopul trebuie distrus, întrucât cuprindea fişiere excel care consemnau banii intraţi şi cheltuiţi”, se mai arată în motivarea deciziei de arestare a lui Horea Uioreanu.

 

Același martor a mai subliniat pși alte cheltuieli făcute din banii primiți mită.

 

Din informaţiile obţinute rezultă sumele de bani primite de inculpat cu titlu de mită şi faptul că acestea erau folosite personal, fie în scopul achitării unor rate bancare, cât şi pentru achiziţionarea de obiecte personale. Cele evidenţiate în scriptele respective contravin declaraţiilor date de inculpatul U. cum că ar fi folosit banii doar în interes electoral. Spre exemplificare, arătăm că la fila nr. 134 apare notat „H. buzunar - 29 aprilie - 2000 lei”, „H. buzunar - 30 aprilie - 3000 de lei”, „E. - 09.05.2013 - 2000 lei”, precum şi alte cumpărături gen perne, calorifere, filtre, cabană, covoraşe electrice şi covoraşe cabană”, se mai arată în documentul citat. 

Comentarii Facebook