Elena Udrea despre dosarul Ponta: Să îl pună şi pe Tony Blair sub acuzare

 

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a spus că în dosarul Victor Ponta ar trebui pus sub acuzare și Tony Blair.

 

Procurorii i-au pus interdicție lui Victor Ponta de a discuta public despre acest dosar. 

 

Cred că este o interdicţie abuzivă. Din moment ce eşti acuzat public şi eşti o persoană publică mi se pare normal să te poţi apăra public pentru că, din momentul în care ţi se formulează acuzaţiile în mod public, eşti judecat şi, de multe ori, eşti deja găsit condamnat, vinovat de opinia publică înanite să fie constatat printr-o decize judecătorească. Şi pe Tony Blair sper să îl pună sub acuzare, la fel şi pe dânsul în România”, a declarat Elena Udrea, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

Avocații lui Victor Ponta au contestat măsura controlului judiciar și cer ridicarea tuturor restricţiilor.

 

Procurorii DNA Ploieşti l-au pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile pe Victor Ponta. Procurorii arată că ”pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de preşedinte al respectivului partid politic, şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidaţi. Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la omul de afaceri plasat pe un loc eligibil”.

 

Omul de afaceri care ar fi plătit banii este Sebastian Ghiţă. ”Din ce am înţeles eu, este vorba de întâlnirea din 2011 dintre ambasadorul UK la Bucureşti, Tony Blair, Mihai Răzvan Ungureanu şi acordarea titlului de doctor honoris causa lui Tony Blair. Cred că cei de la DNA Ploieşti investighează problema Tony Blair. Nu ştiu exact toate acuzaţiile. Nu am vreo aşteptare, dar după cum i-am văzut pe dânşii la unitatea de elită că fac dosare, sper să nu ajungem să ne întrebe de întâlnirea din Africa de Sud dintre Ponta şi Obama şi Blair. Sunt prolifici cei de la Ploieşti. Nu cred că este vorba de nicio corupţie. Cred că sunt foarte restrictivi astăzi în ceea ce priveşte modul în care vedem activităţile noastre. Daca orice lucru din viaţă îl interpretăm precum corupţie, atunci vom avea dosare. Mâine, poimâine şi o vânzare de casă, de maşină, cu un mic denunţ aranjat poate deveni o corupţie care ucide”, a declarat marţi Sebastian Ghiţă, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Comentarii Facebook