”E plin de tufisuri mari de ambrozie in cartierul Grigorescu” - O clujeancă a pus mâna pe hârleț și a făcut curat - FOTO


Ambrozia a pus stăpânire pe malurile modernizate ale Someșului, atrage atenția un clujean, care a spus că a și văzut o persoană cu fața inflamată din cauza alergiei provocate de polenul acestei plante. 

E plin de tufisuri mari de ambrozie in cartierul Grigorescu. Cauzează reacții severe de alergie. Am întâlnit ieri seară o persoană alergică la Ambrozie cu faţa complet inflamată, umflată. Azi am găsit de unde vine polenul de ambrozie. Poate sunt şi alţii cu astfel de probleme şi se mobilizează lumea ca să rezolve problema”, scrie clujeanul care a sesizat cazul. autorul postării.

O femeie a fost cea care a pus mâna pe hârleț și a scos ambrozia. 

Unde este locația exactă, până se plâng toți aici și se sesizează Primăria, merg eu să o scot, dacă nu-i generalizată treaba”, a scris clujeanca. Aceasta nu a mai stat după firma care face lucrarea pe malul Someșului sau după Primărie să intervină.

366700412_2624482627710437_1882214175398500020_n.jpg

Nu mai fiți hateri, e noul model de gazon ce vine odată cu modernizarea malurilor Someșului!”, a comentat altcineva.

Un clujean a propus chiar amendarea firmei, care lucrează la Someș. ”Dati share, poate se autosesizeaza autoritatile. O amenda de 20.000 de RON ar trezi firma de constrcutii care amenajeaza malul somesului

Acestr tufise trebuie eliminate conform legii: Constituie contravenţie nerespectarea prevederilor din avertisment de către proprietarii sau deţinătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcţii, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole şi se sancţionează cu amendă de la 750 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice şi cu amendă de la 5.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice”, a scris clujeanul, care a citat legea 62/2018, care prevede aceste amenzi.

Comentarii Facebook