Drumul Floreşti - Mănăstirea Tăuţi a fost ASFALTAT în timp RECORD. Starețul își face CRUCE

 

Regia Autonomă de  Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj a finalizat lucrările de asfaltare pe porţiunea de drum Floreşti - Mănăstirea Tăuţi de pe DJ 105L.

 

Lucrarea este de tip întreţinere periodică cu aşternere de covor asfaltic şi a fost finalizată în numai opt zile de la demararea lucrărilor.

 

Înainte de aşternerea covorului asfaltic, pe porţiunea de drum de la kilometrul 1+726 la kilometrul 3+367,  s-au executat lucrări pregătitoare, respectiv plombări de gropi, refacerea sistemului rutier pe zonele burduşite, refacerea fundaţiei de balast (grosime 25 centimetri), refacerea fundaţiei de piatră spartă (grosime 25 de centimetri) şi aşternerea stratului de asfalt de 6 centimetri.

 

Între kilometrul 3+172 şi kilometrul 3+367 s-au executat casete pentru lărgirea părţii carosabile la 4 metri, precum şi refacerea sistemului rutier. La final, de la kilometrul 1+726 la kilometrul 3+367 s-a turnat covor asfaltic (tip BA16) cu grosimea de 4 centimetri, cu preluarea denivelărilor de 2 centimetri, şi s-au completat acostamentele cu balast”, precizează reprezentanții RAADPP Cluj.

 

Lucrările au demarat în 22 mai 2015 şi au costat 502.541,09 lei, TVA inclus.

 

Sectorul de drum de la kilometrul zero la kilometrul 1+726 se află în administrarea Consiliului local Floreşti.

 

Mircea Avram, directorul RAADPP Cluj, declara că starețul Mănăstirii ”și-a făcut cruce când a văzut asfalt”.

Comentarii Facebook