Dragnea spune că Boc are o înțelegere cu PSD pentru a candida la prezidențiale


Liviu Dragnea a acordat un nou interviu, iar discuțiile au ajuns și la relația Iohannis - Boc, care nu este atât de tensionată pe cum cred unii. 

Dragnea a declarat, luni seara, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, că Klaus Iohannis a căzut la o înțelegere cu PSD pentru a-l susține pe Emil Boc.

Ei (PSD - n.r.) au fost parte din acest joc atunci când au bătut palma cu Iohannis şi Cîţu amânând moţiunea în septembrie. După care au depus moţiunea de cenzură. Ca partid de opoziţie serios în momentul în care dai un guvern jos, îl dai pentru că nu e bun, nu îl dai jos şi prima reacţie pe care o are PSD este că nu ştie ce va face, dacă va merge la Cotroceni sau dacă va propune prim-ministru. Când l-ai dat jos înseamnă că tu ai şi soluţiile ca să preiei guvernarea pe această perioadă grea. Nu poţi în politică să mergi doar pe lucruri care îţi aduc un câştig electoral şi politic dacă ceea ce spui pe la toate televiziunile are un sâmbure de adevăr”, a afirmat Dragnea.

Acesta a spus că acum, în PSD, sunt grupări. ”Primesc mesaje, telefoane de la primari PSD, membri şi alţi cetăţeni, oameni nemulţumiţi, destul de mulţi. În conducerea PSD erau 3 grupări. O grupare constituită în jurul lui Vasile Dîncu şi Sorin Grindeanu. O altă grupare care e doar Marcel Ciolacu care are înţelegere cu Iohannis ca Boc să fie candidat la prezidenţiale şi Ciolacu premier. Şi o altă grupare Paul Stănescu cu Gabi Firea”, a mai spus acesta.

Relația lui Emil Boc cu Klaus Iohannis a avut probleme încă din campania din 2014, când primarul Clujului umbla prin județ cu Elena Udrea, candidatul PMP la funcția de președinte, în timp ce PNL îl promova pe Klau Iohannis. Acel gest nu i-a căzut bine președintelui ales, care a păstrat o relație tensionată cu Emil Boc, spun unele surse. 

Boc a semnat lista susţinere a candidaturii Elenei Udrea la Preşedinţie

Comentarii Facebook