Dragnea: Ordonanța nu este dată pentru o gașcă de politicieni. Eu nu scap de proces

 

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că ordonanța privind modificarea Codurilor Penale nu a fost dată pentru o gască de politicieni.

 

Vreau să vă spun că după ce ieri, fiind deja publică ordonanța, am stat cu avocații mei și am confirmarea că această ordonanță nu oprește procesul în care eu sunt implicat. Procesul a fost deschis pe baza unei mărturii 100% mincinoasă, obținută prin presiune de la o doamnă condamnată și contrazisă apoi de alți martori.

 

Eu nu aștept clemență de la mine. De acum 2 săptămâni am finalizat cu avocații care mă reprezintă într-o altă cauză și am început o acțiune de redeschidere a procesului referendumului. Deocamdată cu 2 acțiuni. V-am spus acum 2 zile că vom vorbi despre adevărații penali din România. Am o plângere penală împotriva domnului procuror Lucian Papici, pentru că a uzurpat de calități oficiale și a semnat în 27 septembrie 2013 trimiterea mea în judecată, în condițiile în care mandatul semnat de președintele României i s-a încheiat pe 23 septembrie. Delegările semnate de procurorul general nu țin loc de lege.

 

În al doilea rând, eu nu am hotărârea de condamnare. Aceasta ar trebui să conțină trei elementel: partea introductivă, dispozitivul și expunerea, care cuprinde toată motivarea. După aproape 10 luni de zile nu am motivarea. Adică hotărârea nu este completă. Nici nu o pot avea pentru că legislația este clară. Motivarea trebuie dată în 30 de zile și au trecut aproape 10 luni. Trebuie asumată și semnată de toți membrii completului. Doamna Livia Stanciu, la două luni după această sentință, s-a pensionat și a mers la Curtea Constituțională. Acestea sunt primele două acțiuni pe care le-am întrepărins”, a declarat Liviu Dragnea. 

 

Acesta a spus că nu are de gînd să comaseze DNA și DIICOT. ”Altă manipulare a spus că noi am vrea să comasăm DNA cu DIICOT. Doamna Ralauca Prună, care a inflamat situația despre închisorile din Romania, a anunțat anul trecut că unul dintre proiectele sale este comasarea DNA si DIICOT.

 

Această domană a participat la mobilizarea și organizarea acestor mitinguri. Niciodată PSD nu a venit cu această propunere și nici nu o avem în plan. E o prostie ca două instituții care funcționează de sine stătător să fie schimbate. A aruncat unul de la o televiziune minciuna despre comasare și apoi a fost dezbătută și de procurorul general și de președinte.

 

Au mai fost și incitări ale unor asa-ziși jurnaliști. Un domn incita aseara să vină la mine acasă. Un alt domn jurnalist folosea expresii de genul ”Hadeti să îi belim!”. Eu vă spun tuturor că sunt aici. Nu am SPP. Sunt numai eu și cu șoferul, un băiat tânăr și cam fricos. Acelui domn i-am făcut plângere penală. Eu nu mă mai speriu de amenințări cu moartea, dar e vorba că toți miniștii după ce le-au fost publicate datele personale”, a mai afirmat Liviu Dragnea.

 

El a explicat că modificarea prevederilor privind abuzul în serviciu s-a făcut în conformitate cu cererile Curții Constituționale.

Comentarii Facebook