Două mese gratuite, pe zi, pentru voluntarii SMURD. PSD s-a abținut de la vot: „Nu putem face diferențe între pacienți și echipele SMURD”


Salvatorii de la SMURD vor beneficia, gratuit,  de două mese pe zi. Consiliul local a decis alocarea unei sume de 255.000 de lei pentru a sprijini eforturile voluntarilor Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare. PSD s-a abținut de la vot. 

Consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre prin care Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca va beneficia de suma de 255.000 lei pentru sprijinirea activității SMURD, constând în acordarea a două mese pe zi (prânz și cină) pentru un număr de 10 persoane

Masa va fi asigurată de Cantina de ajutor social și pensiune Cluj-Napoca, instituție subordonată Consiliului local al municipiului Cluj-Napoca. Spre exemplu, în 2022 s-a aprobat alocarea sumei de 120.000 lei de la bugetul local pentru sprijinirea SMURD, tot pentru asigurarea mesei pentru 10 persoane. În condițiile creșterii ratei inflației, suma acordată de la bugetul local a crescut considerabil, astfel încât în 2023 fondurile alocate sunt în sumă totală de 255.000 lei.

Emil Boc: „Este o temă punctuală, dar de importanță majoră pentru viața clujenilor”

Primarul Emil Boc a mulțumit consilierilor locali pentru promptitudine în aprobarea unui asemenea proiect.  „Este o temă punctuală, dar de importanță majoră pentru viața clujenilor. E vorba de alocarea a 255.000 de lei pentru SMURD, astfel încât să se poată asigura cele două mese pe zi, prânz și cină, pentru 10 persoane pe parcursul întregului an 2023”, a declarat edilul. 

Pentru aceasta aveam nevoie de această hotărâre de Consiliui local, pentru a asigura continuitatea, din această perspectivă, a serviciului SMURD”, a explicat primarul Emil Boc caracterul urgent al ședinței”, a mai spus primarul municipiului Cluj-Napoca. 

PSD: „Nu putem face diferențe între pacienți și echipele SMURD”

PSD s-a abținut de la vot, motivând decizia prin creșterea nejustificată a fondurilor alocate. „Alocația de hrană, acordată de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj,  pentru un bolnav, care cuprinde trei mese pe zi, este de 22 de lei/pacient”, a semnalat Anca Ciubăncan (PSD). „Nu putem face diferențe majore între pacienți, angajații din spitale și echipajele SMURD. De ce nu solicităm ofertă de catering de la mai multe firme de specialitate? Fapt pentru care vă rog să țineți cont de propunerea noastră legală”, a mai declarat Anca Ciubăncan. 

Decizia de acordare a hranei pentru voluntarii SMURD este bună, să nu ne înțelegeți greșit, dar fundamentarea ei este una proastă și nejustificată. Noi votăm abținere și solicităm o analiză reală și fundamentată pentru viitor, referitor la acordarea acestor sume pentru alocația de hrană, pentru serviciul SMURD”, a mai explicat consilierul PSD. 

Sursa foto: AgendaPompierului.ro

Comentarii Facebook