”Dorel” s-a apucat deja de spart asfaltul pe strada Porțelanului. Mai crede cineva că putem construi un metrou? - VIDEO


”Podul de sare” de pe strada Porțelanului și drumul în sine ar trebui să fie finalizat până la finele acestui an. Într-un elan muncitoresc nemaivăzut în Cluj, ”Dorel” de la RADP s-a apucat să spartă strada.

Epopea strazii Portelanului continua. Dupa chinurile facerii podului, în a doua încercare, s-a asfaltat și strada zilele trecute. Astăzi, de la 7.00, cei de la RADP s-au apucat de spart”, ne-a relatat un cititor.

Podul Porțelanului trebuia să fie terminat de ani de zile, dar ”Dorel” de la firma care a făcut studiile geologice a ratat zăcământul de sare din acea zonă, care ar fi riscat să ducă la surparea podului. Lucrările s-au oprit, au fost scumpite semnificativ, iar acum când totul e aproape gata RADP se apucă de spart. 

Clujul își propune acum proiecte mult mai masive, cum ar fi Metroul, iar prima linie ar trebui să fie terminată pânp în 2026. Spre exemplu, podul Porțelanului, de 62 de metri lungime au început în 2019 și se termină după aproape 4 ani. Metroul ar putea începe în 2023 și ar trebui terminat în 3 ani, pentru că până la finele lunii decembrie 2026 trebuie absorbite fondurile europene din PNRR.

vlcsnap-2022-12-20-09h48m44s577.png

Comentarii Facebook