Deputatul Cătălin Rădulescu


Camera deputaților a adoptat azi o lege inițiată de deputatul PSD Cătălin Rădulescu "Mitralieră", prin care cei care comit evaziune fiscală de până la 100.000 mii de euro vor scăpa doar cu amendă, iar dacă dau 20% în plus scapă de pedeapsă, indiferent de cuantum, informează cei de la G4Media.

Până să fie adoptată această lege, infracțiunea de evaziune de până în suma de 100.000 de euro era pedepsită cu închisoarea.

Conform înregistrării electronice a voturilor, au votat ”pentru” deputații PSD, Pro România și ALDE și ”împotrivă” cei de la PNL și USR. Deputații UDMR s-au abținut.

Cum va arăta noua lege:

-La art. 10, alin. (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

-"(1) În cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzute la art. 8 şi 9, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, prejudiciul cauzat este acoperit integral, iar valoarea acestuia nu depăşeşte 100.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se poate aplica pedeapsa cu amendă. Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se aplică pedeapsa cu amenda."

-După alineatul (1) se introduc trei noi alineate, alin.(1 ) – (13 ), cu următorul cuprins:

-„(1 prim ) În cazul săvârșirii uneia dintre infracțiunile prevăzute la art. 8 și 9, dacă în cursul urmăririi penale sau în cursul judecății până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive, prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile și penalitățile este acoperit integral, fapta nu se mai pedepsește, făcându-se aplicarea dispozițiilor art. 16 alin. (1) lit. h) din Legea nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, cu modificările și completările ulterioare;"

-Dispozițiile prezentului articol se aplică tuturor inculpaților chiar dacă nu au contribuit la acoperirea prejudiciului prevăzut la alin.(1) și (1 prim)

FOTO: Cristian Delcea


Comentarii Facebook