Deputatul Adrian Oros a inițiat 65 de proiecte legislative


Deputatul PNL Adrian Oros a realizat un bilanț al activității parlamentare la jumătate de mandat.

Parlamentarul clujean a iniţiat sau a semnat 65 de proiecte legislative, dintre care 6 au devenit lege, primind votul parlamentarilor. Deputatul Adrian Oros, profesor universitar la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, a fost preocupat de modificarea ordonanței care reglementează organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, de modificarea şi completarea art.16 din Legea nr.422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, precum și de adoptarea unei legi care permite înfiinţarea abatoarelor mobile având ca obiect activitatea de abatorizare a animalelor şi comercializarea cărnii.

De asemenea, un alt proiect de lege care este încă în dezbatere a vizat ”posibilitatea societăţilor comerciale cu capital integral privat de a acorda al 13-lea şi al 14-lea salariu”.

De asemenea, Adrian Oros a avut 35 de luări de poziţie în plenul Camefei Deputaților și a formulat 26 interpelări şi întrebări. Cele mai importante fiind cele despre stadiul și viitorul Spitalului Regional de Urgență Cluj, dar și despre centura metropolitană a Clujului, un proiect pentru care Primăria Cluj-Napoca și cele din Florești și Apahida au semnat un acord pentru a realiza în comun studiul de fezabilitate în locul Guvernului. 

O altă întrebare adusă în atenția Guvernului a vizat și problema pestei porcine din România, care a devastat gospodăriile țăranilor și marile ferme de creștere a porcilor. 

Adrian Oros ocupă funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice.

Comentarii Facebook