Joi 17 Iunie

Deputalul UMDR Cluj, Mate Andras: Sunt mulți deputaţi care şi-au angajat rudele. Doar eu am fost trimis în judecată

 

Deputatul UDMR, Mate Andras Levente, s-a apărat în urma trimiterii în judecată de pentru că și-a angajat nevasta la cainetul parlamentar.

 

Precizez că în situaţia de a avea angajaţi rude sau soţi la cabinetul parlamentar se află mai mulţi deputaţi, iar în mod misterios nici ANI, nici Parchetul nu cercetează acele persoane. Dacă dosarul meu nu este politic, înseamnă că ar trebui cercetaţi absolut toţi acei colegi senatori şi deputaţi care au angajaţi rude sau soţi, dar şi cei care se află la al doilea mandat şi şi-au reangajat foştii colaboratori. În această situaţie se află aproximativ 100 de deputaţi”, a declarat Mate Andras.

 

El a mai spus că, dacă parlamentarii sunt consideraţi funcţionari publici, atunci şi preşedintele Băsescu, premierul Ponta şi fostul premier Boc şi europarlamentarii ar trebui să fie cercetaţi pentru conflict de interese, deoarece şi-au reangajat foştii colaboratori, consilieri.

 

Aştept să văd dacă se autosesizează Parchetul şi îi cercetează pe preşedintele României, primul ministru, fiecare deputat şi senator care şi-a reangajat foştii colaboratori”, a adăugat deputatul UDMR.

 

Din cei 29 de deputaţi pentru care ANI a cerut verificarea dacă şi-au angajat rudele la birourile parlamentare, numai 2 au fost trimişi în judecată şi numai el este urmărit penal.

 

ANI s-a ocupat doar de unii care au avut angajaţi rude sau soţi. Asta mi se pare dubios, după ce am primit neînceperea urmăririi penale. Mă întreb: sunt funcţionar public numai eu sau şi ceilalţi?, a mai spus Mate Andras.

 

Soția lui a fost angajată 9 luni la cabinetul său parlamentar și a încasat numai 550 lei pe lună.

 

Deputatul Mate Andras Levente este urmărit penal. Își plătea soţia la cabinetul parlamentar

Comentarii Facebook