Declarații HALUCINANTE ale consilierului lui Ponta: Americanii ne privesc cu superioritate


Fostul senator Gyorgy Frunda, consilierul pe probleme politice al premierului Victor Ponta, a declarat că simte o atitudine de superioaritate a Statelor Unite ale Americii, făcând referire la anunțul vizitei în România a secretarului de stat adjunct american, Victoria Nuland, care a prezicat că vine la București pentru a discuta despre funcționarea statului de drept.


"Mi se pare putin cu un aer de superioritate, ca si cum ar vorbi dirigintele cu elevii. E normal, traim intr-o lumea globalizata, facem parte din sisteme strategice de aparare, dar ce ar fi daca spunem ca am merge noi in SUA sa verificam situatia condamnarilor la moarte, care contravine tuturor conventiilor internationale sau ca mergem sa verificam decizia Parlamentului (adunarii statale-n.red) din Colorado, de la 1 ianuarie, de a admite marijuana.

(...) Nu e aroganta, dar arata o anumita superioritate a Unchiului Sam. Uncle Sam, who is the best and the strongest, Big Uncle Sam (Unchiul Sam, care e cel mai bun si mai puternic - nred) ", a raspuns Frunda, intrebat de Ziare.com daca i se pare suparatoare formularea.

Fostul senator a mai precizat că "România nu e colonie" și că refuză să creadă că Nuland vine să inspecteze România.

"Vizita nu e asa intempestiva cum a fost prezentata de presa din tara noastra. Aceste vizite sunt planuite, se poarta dialoguri intre ministerele de Externe, se stabileste un program, se stabilesc niste scopuri, se negociaza si pe urma se vine aici. Nu e Romania o colonie si refuz aceasta idee, ca vine sa inspecteze in Romania nivelul sau stadiul drepturilor omului, statului de drept si a democratiei. (....) Exista niste discutii, SUA au aratat nu niste ingrijorari, cum gresit au formulat ziarele, ci niste nelinisti, niste semne de intrebare in legatura cu niste decizii. Suntem si noi si Statele Unite membre NATO, suntem legati prin Deveselu, care e foarte important, si de aceea aceste dialoguri sunt benefice, cu conditia sa fie facute aproape pe picior de egalitate, ca sa nu spun chiar pe picior de egalitate", a mai comentat fostul senator, potrivit Ziare.com.

Comentarii Facebook