De ce se îmbracă Băsescu numai în albastru


Traian Băsescu a explicat de ce alege acum culoarea albastră la toate ieșirile publice pe care le are.

Președintele suspendat a spus că a primit cadou tricourile albastre de la o firmă, după ce el le-a purtat în campania în prima campanie de suspendare, din 2007.

Mie îmi place culoarea. Sunt mai multe. Unele de marcă, altele de nemarcă. Trebuie să vă spun că de la una din firme în campania referendumului din 2007, una din firme m-a văzut purtând tricoul de la ei şi am primit după campanie un set de cinci tricouri”, a declarat Traian Băsescu.

E nepoliticos să refuzi, pentru că o firmă din Marea Britanie nu-ţi...”, a răspuns el întrebării dacă un preşedinte trebuie să accepte asemenea daruri.

Potrivit specialiștilor, albastrul este asociat adevărului, dar și unei iubiri ascunse.

Asocierea principală a albastrului era, în trecut, cu adevărul. În prezent, această culoare semnifică şi tristeţe, disperare, conotaţia fiind dată de legătura cu lacrimile şi ploaia, apa fiind reprezentată cu albastru de regula. Totodată, în mitologia greacă, se spune că Zeus făcea să plouă când era trist”, potrivit Ziare.com.

Albastrul ajută la fluidizarea energiei şi a emoţiilor în organism, fiind un calmant pentru sistemul nervos. Contribuie la o mai bună comunicare verbală şi creşte capacităţile paranormale. Această culoare favorizează dezvoltarea proceselor de inhibiţie şi de încetinire a ritmului activităţii, îndeamnă la calm şi reverie, concentrare şi linişte interioară, seriozitate şi meditatie. Această culoare este foarte bună pentru oratori căci atrage publicul”, potrivit interferenţe.ro.

Comentarii Facebook