Vineri 24 Ianuarie

De ce s-au oprit lucrările la Autostrada Moldovei? Muncitorii au primit zile libere. Nu e banc


Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a confirmat că lucrările la Autostrada Moldoveei au început cu zile libere primite de muncitori conform contractului colectiv de muncă.

Ministrul Răzvan Cuc a declarat că termenele la centura Bacăului, parte a Autostrăzii Moldovei, nu sunt puse în pericol de faptul că muncitorii și-au luat zile libere.

(Societatea – n.r.) are în contractul colectiv de muncă o perioadă de 5 zile în care dă liber la angajaţi. În rest eu vă spun că lucrează în două schimburi şi lucrările vor fi terminate în termenul asumat contractual. Din păcate constat, cu mare surprindere şi cu mare tristeţe, că foarte mulţi oameni atacă antreprenorii români care mai lucrează. Şi vreau să vă spun că acest antreprenor este singurul antreprenor de talie mare care mai poate lucra la autostrăzi. Dacă şi vizavi de acest antreprenor care s-a mobilizat, şi ştiţi că a lucrat foarte bine şi pe Lugoj-Deva, Lotul 4, şi finalizează lotul, a lucrat şi pe Bucureşti-Ploieşti, a terminat în termen lotul de autostradă, dacă şi aici găsim probleme, la cel care trage găsim probleme, din punctul meu de vedere cred că avem o problemă ca popor, că nu ne susţinem antreprenorii români”, a spus Răzvan Cuc, într-o conferinţă de presă în timpul inspecţiei pe Autostradă, pe lotul Sebeş - Turda.

Ministrul este convins că cei 16 kilometri de drum cu profil de autostradă va fi finalziat la timp.

Dânsul (administratorul societăţii – n.r.) a anunţat, practic, acea perioadă în care nu se va lucra, tocmai în urma presiunilor care au fost extraordinar de mari în urma pornirii lucrărilor la Centura Bacăului, unde ştiţi că avem 16 kilometri la profil de autostradă, parte integrată din coridorul 9, practic Autostrada Moldovei. Eu sunt foarte încrezător că nu va exista niciun fel de întârziere la acest proiect”, a mai declarat ministrul Transporturilor.

Miercuri, antreprenorul Spedition UMB a anunţat că muncitorii de pe şantierul Variantei Ocolitoare a Municipiului Bacău sunt liberi în perioada 21 – 26 martie, iar de marţi, 26 martie, lucrările vor fi reluate la capacitate maximă, în două schimburi, începând cu ora 7:00, precizează compania de drumuri.

Comentarii Facebook